Welke tweede kans grijp jij in het onderwijs?

Gepubliceerd op dinsdag 24 augustus 2021 15.38 u.
Niet alleen kinderen en jongeren trekken in september naar de schoolbanken. Ook steeds meer volwassenen die alsnog een diploma (secundair) onderwijs willen behalen of zich willen heroriënteren naar een nieuwe job, gaan terug studeren. Leerwinkel Genk brengt hen op het goede pad.

3600 ontmoet twee tevreden Leerwinkel-klanten en polst naar hun ambities.

Mireille Kuypers, 34 jaar, zelfstandige

“Mijn droom is een diploma Boekhouding”

“Ik had enorm veel spijt dat ik mijn humaniora destijds niet had afgemaakt. Want zonder enig diploma heb je niet veel beroepskeuze en werk je vaak in posten. Dus heb ik mijn kans gegrepen om mijn diploma secundair onderwijs te behalen in het tweedekansonderwijs bij het CVO Cursa in Genk. In het lespakket zat het vak basisboekhouding en dat lag me wel. Op aanraden van Cursa ben ik dan naar de Leerwinkel gestapt omdat ik informatie wou over de verdere graduaatsopleiding Boekhouden. Daar hebben ze me echt goed geholpen. Ondertussen heb ik een hondentrimsalon opgestart. Liefst wil ik mijn zaak eerst wat verder uitbouwen voor ik start met dit graduaat. Het stelt me toch gerust dat ik altijd op de Leerwinkel kan terugvallen als ik hulp nodig heb om verdere stappen te zetten.

Rana Abudaoud, 36 jaar, lerares Engels

“Ik wil graag een graduaat Logistiek Management behalen”

“Ik woon nog maar anderhalfjaar in Genk met mijn twee zonen. Ik kom uit Palestina en daar had ik al hogere studies gedaan. Maar hiermee kan ik niet zomaar aan de slag uiteraard. Ik wil dus graag opnieuw gaan studeren. Via een WhatsApp-advertentie kwam ik terecht in de Leerwinkel Genk. Daar hebben ze me op weg geholpen naar het ‘voortraject Hoger Onderwijs voor Anderstaligen’. Dat is een schakeljaar waarin ik mijn Nederlands kan bijschaven, want dat is onmisbaar. Ik begrijp het wel goed, maar ben toch nog wat verlegen om het te spreken. Mijn studiekeuze daarna heb ik ook al zo goed als vastgelegd. Ik wil graag een graduaat Logistiek Management behalen. Het lijkt me verstandig om voor een knelpuntberoep te kiezen. Ik ben de Leerwinkel enorm dankbaar dat ze mij wegwijs gemaakt hebben in het leeraanbod. Dat extra duwtje kan je echt wel gebruiken.”

Leerwinkel Genk helpt je op weg

Ook het goede voornemen om een opleiding te volgen om aan het werk te gaan of om een diploma te behalen? Het is zeker nog niet te laat. De Leerwinkel Genk geeft je informatie en advies over opleidingsmogelijkheden voor volwassenen boven de 18 jaar.

  • Leerwinkel Genk biedt informatie rond opleidingen, maar ook individuele begeleiding of begeleiding in groep. Ze helpen je bij het bepalen van je studiekeuze, het aanpakken van mogelijke drempels en randvoorwaarden (financieel, mobiliteit, taal, …).
  • Ook voor diplomagelijkschakeling kan de Leerwinkel Genk je informeren en indien nodig begeleiden.
  • Leerwinkel Genk verwijst door naar de opleidingsinstellingen in Genk en Limburg. Leerwinkel Genk werkt samen met verschillende partners in verschillende projecten.

genk.be/leerwinkel