Welkom in C-mine Crib

Gepubliceerd op maandag 30 oktober 2023 12.26 u.
10 jaar geleden opende stad Genk C-mine Crib in de gewezen kantoorruimtes van het mijngebouw in Winterslag. Vandaag is deze incubator uitgegroeid tot een hecht ecosysteem voor creatieve ondernemers. stadsmagazine 3600 bracht een bezoekje.

STARTERS EN GROEIERS

C-mine Crib geeft ruimte aan starters en groeibedrijven uit de creatieve sector, IT, digitale marketing en consultancy. "Onze grote troef is de unieke kruisbestuiving van al deze bedrijfjes die elk hun eigen expertise hebben. In 2013 zijn we gestart met 12 bedrijven. Vandaag werken hier gemiddeld werken hier 200 mensen in een 40-tal bedrijfjes", vertelt C-mine Crib manager Marijke Steegen. ?Ons ecosysteem laat ondernemers toe samen te werken, van elkaar leren en te inspireren. We bieden hen een totaalpakket aan met faciliteiten. Dat gaat bijvoorbeeld over onthaal, vergaderruimtes, koffiecorners, onderhoud en parking.?

VAN GENK

Veel ?bewoners? van C-mine Crib komen van buiten Genk maar Danilo Porco en Hadil Zghibat zijn geboren en getogen Genkenaren. Waarom kozen zij voor C-mine Crib?

Danilo werkte een jaar geleden nog als informaticus bij stad Genk maar heeft ondertussen een eigen IT-bedrijf in netwerkbeveiliging. ?Dankzij C-mine Crib was deze stap niet zo moeilijk?, vertelt Danilo. Want naast een werkplek kreeg ik hier ook goede info en omkadering om PodaLink in de startblokken te zetten.?

TOPKADER

Ook voor Hadil was het echt thuiskomen. ?Na mijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen in Brussel en enkele omzwervingen bij multinationals wou ik graag terug naar mijn roots in Winterslag. Sinds 2018 run ik Synctiv, een bedrijf gespecialiseerd in IT- consultants, vanuit C-mine Crib. Hier kan ik mijn klanten verwelkomen in een stijlvol kantoor, een topkader. Je maakt hier echt deel uit van iets moois.?

BEDRIJVIGE BOTERHAMMEN

?Wie voor C-mine Crib kiest, krijgt er ook een sterke community bij. Daar doen we alles voor?, verzekert Marijke. ?Onze ping pongcup en de pizza vrijdagen zijn erg
populair.

Maar we inspireren elkaar ook professioneel. ?Bedrijvige boterhammen? is een lunchontmoeting waarbij Cribbers elkaar vertellen waarmee ze bezig zijn. Dat kunnen ze doen in een informele sfeer, uit de spotlights. Niet iedereen voelt zich immers comfortabel met uitvoerige presentaties of achter de microfoon.

Wij bieden hier trouwens meer dan stoelen en tafels maar zorgen dat bedrijven zich in de markt kunnen zetten. En we geven ook oplossingen voor praktische dingen. Zo hebben we een photowall waar je snel professionele foto?s kan maken. Die kan gebruikt worden door iedereen in C-mine Crib.?

Wil je kennismaken met C-mine Crib? Zoek je creatieve hulp of IT-hulp voor je bedrijf. Of ben je zelf op zoek naar ruimte voor je (startend) bedrijf?

Ontdek hoe C-mine Crib je kan helpen

Lees meer