Welzijn op voorschrift

Wat is "Welzijn op voorschrift"?

“Het duwtje in de rug heeft mij goed gedaan…”

Soms zit het je even niet mee of is het lastig om zelf weer een goeie draai aan het leven te geven. Vaak uit zich dat in allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. De eerste stap zetten om hier iets aan te doen is, kan lastig zijn. Een duwtje in de rug vanwege de huisarts en een begeleiding van de welzijnscoach, kunnen dan het verschil maken.

“Samen met de huisarts en de welzijnscoach naar een aangenamer en gezonder leven”

Welzijn Op Voorschrift is een aanbod voor mensen met klachten waarvoor een medische of psychologische behandeling niet nodig is. Welzijn Op Voorschrift biedt de mogelijkheid aan huisartsen, zorgverleners en welzijnswerkers om mensen door te verwijzen naar een welzijnscoach, door gebruik te maken van een ‘voorschrift’. Dit ‘voorschrift’ helpt mensen om effectief de stap te zetten naar begeleiding door een welzijnscoach.

Wat doet een welzijnscoach?

De welzijnscoach gaat samen met jou op zoek naar activiteiten die erop gericht zijn jouw gezondheid en veerkracht te versterken. In één of meer persoonlijke contacten met de welzijnscoach worden jouw mogelijkheden en wensen besproken. De Welzijnscoach kent het aanbod en zoekt samen met jou naar een andere of actievere invulling van je dagdagelijkse leven. Onderzoek toont immers aan dat een actief leven, waarbij ook ingezet wordt op het versterken van je veerkracht, een duidelijke verbetering brengt in je mentaal en fysiek functioneren. Op die manier kan je zelf voorkomen dat je echt ziek wordt of afhankelijk wordt van medicatie. De welzijnscoach zal jouw een duwtje in de rug geven. Door goed gekozen activiteiten of nieuwe bezigheden kan je zo zelf actief je welzijn verhogen.

Voor wie is "Welzijn op Voorschrift"?

In Genk is Welzijn Op Voorschrift er voor 55-plussers.

Lees in onze brochure meer over de Welzijnsarrangementen:

  • Bewegen met plezier
  • Ontmoeten en beleven
  • Smakelijk én gezond eten
  • Genieten van natuur en dier
  • Cultuur, kunst en muziek (mee)maken
  • Je inzetten voor anderen
  • Jezelf meer in balans