Werken schoolomgeving Bret

Gepubliceerd op woensdag 28 maart 2018 16.12 u.

De stad Genk werkt aan de herinrichting van de schoolomgeving Bret. Concreet gaat het om de heraanleg van de Reinpadstraat (tussen de Collegelaan en de Pachthofstraat), de Mispadstraat (tussen de Collegelaan en de Zuster Eduardalaan) en de Zuster Eduardalaan (tussen de Reinpadstraat en de aansluiting met het fietspad Braambesstraat).

De late vorst heeft ervoor gezorgd dat de werken in de Reinpadstraat langer duren dan gepland. De aannemer werkt deze fase momenteel af. De openstelling voor verkeer is voorzien voor 16 april 2018

Fase V – nieuwe omleiding

Vanaf 16 april start de aannemer met fase V van de werken: het gedeelte van de Mispadstraat, tussen de Collegelaan en de Zuster Eduardalaan.

Vanaf dan geldt er ook een nieuwe omleiding:

  • De werkzone in de Mispadstraat wordt afgesloten voor alle verkeer.
  • Fietsers worden omgeleid via de Zuster Eduardalaan en de Reinpadstraat naar de Collegelaan, en omgekeerd.
  • Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Reinpadstraat, de Zuster Eduardalaan en de Mispadstraat, of via de Reinpadstraat, de Pachthofstraat naar de Weg Naar As.
  • De Reinpadstraat tussen de Zuster Eduardalaan en de Pachthofstraat, en de Pachthofstraat tot aan de Weg Naar As worden tijdelijk eenrichtingsverkeer.
  • Het busvervoer van en naar kinderopvang Apestaart wordt omgeleid via de Collegelaan, de Reinpadstraat en de Zuster Eduardalaan naar de Mispadstraat.