Op- en afrittencomplex Torenlaan / Marcel Habetslaan

Bekijk live beelden

Het Agentschap Wegen en Verkeer vormt het drukke kruispunt van de Torenlaan en de Marcel Habetslaan in Zwartberg om tot een veilig op- en afrittencomplex. Dat maakt de doorstroming op de N76 vlotter. Daarnaast komen er veilige fietsverbindingen op het knooppunt, met fietstunnels en vrijliggende fietspaden. Ook wordt er aandacht besteed aan de aanwezige fauna en flora.

De stad Genk investeert tegelijk in een nieuwe verbindingsweg richting de Opglabbekerzavel. Die moet de verkeersafwikkeling bij evenementen in het stadion van KRC Genk verbeteren, en het sluipverkeer uit de wijk Zwartberg-Noordoost weren.

update 7/12/2018

De aannemer zet nog een korte eindspurt in voor het kerstverlof. Volgende week start hij met voorbereidende werken op de middenberm van de Torenlaan, tussen het kruispunt met de Lucien Londotstraat en de oude spoorwegbrug. Ook in die zone wordt de middenberm tijdelijk verhard zodat het verkeer in het voorjaar op de Torenlaan in elke richting over twee versmalde rijstroken kan rijden tijdens de aanleg van een stuk nieuwe wegenis.

Verharden middenberm: beperkte hinder voor verkeer

Vanaf maandag 10 december zullen we op de middenberm van de Torenlaan de bestaande verhardingen opbreken en het terrein bouwrijp maken. We zullen dit stuk middenberm tijdelijk verharden met asfalt. Als het weer het toelaat, zullen deze asfalteringswerken nog voor het kerstverlof plaatsvinden.

De hinder voor het verkeer op de Torenlaan blijft daarbij beperkt. De aannemer werkt voornamelijk buiten de spitsuren. Over een beperkte afstand kan hij wel tijdelijk één rijstrook innemen.

Verkeerssituatie op de Torenlaan blijft ongewijzigd

Het verkeer zal plaatselijk zoals vandaag in elke rijrichting over twee versmalde rijstroken kunnen rijden. De omleiding van en naar Zwartberg via het tijdelijke kruispunt met de Kompellaan blijft gewoon behouden. Ook voor fietsers verandert er niets.

Aanleg nieuwe wegenis Torenlaan begin volgend jaar

In januari start de aannemer dan met de aanleg van een stuk nieuwe wegenis op de Torenlaan, eerst in de richting van Genk. Door het tijdelijk verharden van de middenberm zal het verkeer in in elke richting over twee versmalde rijstroken kunnen blijven rijden. Dat is met andere woorden net zoals vandaag al het geval is, maar dan over een iets langere afstand.

Bouwverlof kerst- en nieuwjaar

Van 22 december 2018 tot 7 januari 2019 is het bouwverlof. De aannemer zal ervoor zorgen dat de werf er in deze periode netjes bij ligt. Dinsdag 8 januari 2019 hervatten de werken.

Bekijk live beelden