Wil jij met anderstalige Genkenaren Nederlands oefenen?

Profiel

Je vindt het belangrijk dat anderstalige nieuwkomers zich in Genk thuis voelen. Goed Nederlands kunnen spreken is daarbij heel belangrijk. Zelf beheers je de taal heel goed en voel je een bijzondere affiniteit met wie zich recent in onze stad vestigde. Je weet waar je moet zijn in Genk wanneer je een vraag of probleem hebt en helpt de nieuwkomer zijn of haar weg te vinden.

 

Jij voor ons

Als inburgeringscoach voor Samen Inburgeren vorm je een duo met een nieuwkomer die al een basiskennis Nederlands heeft. Na een eerste ontmoeting in het stadhuis word je met een nieuwe Genkenaar gematcht. Waarover jullie praten of waar jullie naartoe gaan, kies je samen. Je kan bijvoorbeeld naar de bib of de markt gaan, samen een gezellige babbel met een tasje koffie hebben of een wandeling maken in het park. Belangrijk is dat jullie Nederlands praten met elkaar.

 

Wij voor jou

Aangezien jullie minstens een half jaar samen optrekken en elkaar enkele uren per twee weken zien, krijg je zelf voldoende gelegenheid om de boeiende leefwereld en gewoonten van een nieuwkomer in Genk te leren kennen. Zo krijg je de kans om iemand die jouw kennis, ervaring en empathie nodig heeft de sprong te helpen maken naar een betere participatie in onze samenleving.

 

Interesse om coach te worden?

diversiteit@genk.be

089 65 42 45 - 0476 699 098