Workshop Maak je eigen pop: vanaf 4 oktober (volzet)

Medioren en senioren hebben dikwijls onverwachte talenten die ze graag delen met anderen. Zo organiseert Yazmín Salcedo een workshop om te leren je eigen pop te naaien. 

Als deelnemer aan Salon Souvenir vertelde Yazmín Salcedo dat haar grote talent naaien is. Knutselen vond ze altijd heel leuk. Nu wil ze anderen leren naaien zonder naaimachine. Speciaal voor de medioren en senioren organiseert ze een workshop over naaitechnieken met de hand. Om die op een leuke manier aan te leren maken de deelnemers een eigen pop.

 

Wanneer ben je zelf beginnen naaien?

Yazmín: Mijn eerste zelfgemaakte pop was een geschenk voor de man met wie ik nog altijd getrouwd ben. Dat was helemaal in het begin van onze relatie (lacht). Daarna duurde het tot de vijfde verjaardag van mijn kleindochter voor ik er nog eens eentje maakte. In 2016 ben ik één jaar een cursus textielontwerp gaan volgen en twee jaar textielkunst, telkens simultaan met naailes. Op dit moment volg ik de cursus patroontekenaar. Mijn bedoeling was een carrièreswitch te maken van tandheelkunde naar de modewereld, maar ik heb het uiteindelijk bij vrijwilligerswerk gehouden en geef nu naailessen aan beginners.

 

Moeten de deelnemers aan deze workshop al kunnen naaien?

Yazmín: Ook wie nog helemaal niets van naaien weet, kan meedoen. Iedereen maakt zijn of haar pop op eigen tempo. De bedoeling is de vijf basistechnieken van naaien aan te leren en een patroon te leren maken, waarna het echte werk begint. Wie wil, leer ik ook een knoop aannaaien of kleine herstelwerken te doen aan kledij. Zeker leuk om te kunnen zodat je niet meer voor alles naar de retouchewinkel moet.

 

Welk gevoel geeft naaien jou?

Yazmín: Hoewel concentratie soms belangrijk is, is het toch vooral ontspannend. Ik beleef er alvast enorm veel plezier aan. Bovendien is het leuk om zo’n pop te maken voor sinterklaas of als kerstgeschenk voor je kleinkinderen. Naast naaien schilder ik heel graag met olie- en acrylverf. Ook tekenen boeit me enorm. Het is gewoon heel leuk om creatief bezig te zijn.

 

Deze workshop is helaas volzet

4, 11, 18 en 25 oktober van 9.30 tot 12 uur

Zaal 4 – stadhuis Genk

 

5 euro voor de ganse reeks

 

De materialen die je zelf moet meebrengen (o.a. lapjes stof, naald, garen, schaar, …) worden je meegedeeld bij inschrijving.

 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk - 089 65 43 75 of sociaal.welzijn@genk.be