Zeg je gedacht over corona

Gepubliceerd op maandag 21 december 2020 14.12 u.
Corona heeft een grote impact op ons 'samen leven'. Als Genkse burger kan je meedenken over de aanpak van de coronacrisis. Dat kan via het coronaprikbord of via het project 'Ontmaskeren'.

Corona heeft een grote invloed op ons samen-leven, dat beseffen we allemaal. De voorbije periode doet ons nadenken over wat minder of juist heel belangrijk is. Er heerst een sfeer van angst en onzekerheid, maar er zijn ook allerlei initiatieven die de solidariteit bevorderen. Samen met alle Genkenaren willen we hier meer aandacht aan besteden door middel van twee trajecten.

Ten eerste blijkt uit de resultaten van de corona impact monitor (een online bevraging bij 1349 Genkenaren van oktober tot november 2020) dat vele Genkenaren zich zorgen maken over het sociaal isolement en de eenzaamheid in onze maatschappij. Tegelijkertijd merken ze een veelvoud van solidariteitsacties op zoals een kijkje nemen bij de buren en horen of alles goed is; boodschappen doen voor zij die niet zo goed te been zijn, speurtochten voor kinderen uit de buurt, etc.

Verder blijkt ook dat vele Genkse burgers zich zorgen maken over de lokale economie en willen ze naar manieren zoeken om de lokale handelaars te steunen.

Wil jij graag meedenken hoe we als burger – al dan niet in samenwerking met de stad Genk – deze uitdagingen kunnen aanpakken, post dan jouw idee op het lokale coronaprikbord.

Verder nodigen we alle Genkenaren uit hun persoonlijke ervaringen over samenleven in Genk tijdens de corona-pandemie te delen via het project Ontmaskeren: de mens achter COVID-19. Een samenwerking met Jamal Kazza van de lokale organisatie Nei Tred vzw.

Corona prikbord

Ontmasker de mens achter Covid-19