Zelf verkeer in kaart brengen: Stad Genk start project 'Telraam'

Gepubliceerd op vrijdag 11 maart 2022 14.42 u.
Persbericht van 11 maart 2022

Stad Genk wil samen met de bewoners het verkeer in de straten in kaart brengen. Hiervoor starten ze met ‘Telraam’, een citizen science-project waarbij inwoners zelf verkeerstellingen kunnen doen in hun eigen straat. De stad wil zo, samen met de bewoners, de impact van het verkeersplannen in de wijken gaan meten.

Woon je in een stadsdeel van Genk waar momenteel een traject voor verkeersplannen loopt? Dan kan je vanaf nu zelf verkeerstellingen doen met behulp van een telraam. “Bewoners uit zo’n gebied die interesse hebben krijgen van Stad Genk een telraam, helemaal gratis.” legt schepen van Mobiliteit Karel Kriekemans uit. “De burger wordt begeleid bij de installatie en uitgenodigd voor een workshop waarin hij/zij de verkeersteller leert gebruiken.”

Aanmelden

Om deel te nemen aan het project moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:
• Je hebt een woning met een raam aan de straatkant
• Het raam heeft een volledig vrij zicht op de straat (er mogen dus geen verlichtingspalen, bomen of constructies staan die het zicht blokkeren)
• Voor het raam is geen vliegenraam aanwezig
• De eigenaar van de woning beschikt over een wifi-verbinding waar het Telraam-toestel mee verbonden kan worden
• De eigenaar beschikt over een stopcontact in de buurt van een raam (of kan werken met een verlengsnoer)

Stadsdeel Genk-Midden & Genk-Zuid

Samen met de bewoners wil Stad Genk de impact van de verkeersplannen in Genk-Midden en Genk-Zuid meten. Hiervoor worden per stadsdeel 20 telramen gratis ter beschikking gesteld. De uiterste inschrijfdatum is 8 april 2022.

Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in via: https://www.genk.be/telraam