Zomerschoolcoach Maria helpt kinderen groeien

Gepubliceerd op maandag 24 april 2023 15.15 u.
De zomervakantie is het moment waarop de Genkse zomerschoolcoaches weer in actie schieten. Ze helpen kinderen de overstap maken naar een nieuw schooljaar. Benieuwd wat dit inhoudt of wil je zelf zomerschoolcoach worden? Lees dan zeker verder.

Zomerschoolcoaches begeleiden tussen juli en oktober kinderen uit een anderstalig nieuwkomersgezin. Twee maal per week oefenen samen Nederlands en zoeken naar een leuke activiteiten als invulling voor de vrije tijd van de kinderen. Op die manier worden ze klaargestoomd voor het schooljaar.

Maria Habex is zomerschoolcoach bij een gezin met enkele kinderen. Voor haar is dit een hartverwarmende ervaring. “De job van mijn leven”, lacht ze. “Wij leren Nederlands al spelend. Ik ben hier geen lerares maar eerder vriend, spelleider en scheidsrechter tussen de kids”, grapt ze. “Soms is het geweldig druk en soms kan je in de huiskamer een speld horen vallen. Regelmatig maken we ook uitstapjes naar het Heempark of Kattevennen. Onvergetelijk!

Maria: "Dit is geen druppel op een hete plaat!"

"Eerst dacht ik dat mijn werk een druppel op een hete plaat was, maar nu niet meer. De kinderen leren in een sneltempo bij. Het heeft mijn kijk op migratie veranderd. Wil je dus ook zomerschoolcoach worden? Niet twijfelen, zeker doen", verzekert Maria. "Er
staat bovendien een heel team achter je tijdens je engagement."

Kom naar het infomoment Zomerschoolcoaches op dinsdag 9 mei:
19 tot 20.30 uur, in Campus O³ Jaarbeurslaan 19.
Schrijf in via T 089 36 79 40 of loredana.pagan@campuso3.be

Meer weten over de voorwaarden of meer getuigenissen lezen?

Lees hier meer