Zorgeloos (ver)huren in Genk? Volg de infosessies

Gepubliceerd op dinsdag 28 september 2021 14.47 u.
Tegenwoordig zien verhuurders maar ook huurders niet altijd het bos door de bomen. Er zijn nu eenmaal heel wat regels waaraan beide partijen moeten voldoen. Daarom is onafhankelijke en onpartijdige informatie belangrijk. Tijdens twee infosessies krijg je de meest actuele informatie uit eerste hand.

Infosessie 1: Deze sessie gaat over de minimale kwaliteitsnormen van de huurwoning, het verschil tussen een EPC-attest en een conformiteitsattest, herstellingen voor de huurder en verhuurder en het nieuwe woninghuurdecreet over woningkwaliteit.
Dubolimburg geeft hier bovendien meer uitleg over premies en steunmaatregelen die je kan bekomen voor de renovatie van je verhuurwoning.

Wanneer? woensdag 6 oktober om 14 uur in het stadhuis van Genk. Schrijf je in via info@woneningaoz of T 089 65 45 76 

Infosessie 2: Veel verhuurders worden vroeg of laat geconfronteerd met huurachterstal of het niet nakomen van afspraken. Een juriste van het OCMW geeft advies over hoe je problemen oplost zonder conflict. Wie zorgeloos wil verhuren, kan nog steeds een woning verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Het Scharnier. Directeur Elke Acciani legt de dienstverlening aan verhuurders uit.

Wanneer? donderdag 21 oktober om 19.30 uur in het stadhuis van Genk. Schrijf je in via info@woneningaoz of T 089 65 45 76 

Kan je niet naar deze infosessies komen? Haal de Ziezo-brochure uit in het stadhuis! 

In deze nieuwe brochure krijg je de meest actuele info over de rechten en plichten als verhuurder maar ook als huurder. Kom de gratis brochure uithalen bij het woonloket na afspraak en krijg er meteen een woordje uitleg bij.

Maak je afspraak