Zuiderse zaterdagavonden tijdens Vennestraat Terrast Vollebak

Gepubliceerd op donderdag 12 augustus 2021 13.11 u.
Persbericht van 12 augustus 2021

Dit jaar maakt de Vennestraat zich terug klaar voor vier zaterdagen vol zomers plezier. Samen met de stad Genk organiseren ze ‘Vennestraat Terrast Vollebak’, een coronaproof alternatief voor ‘Vollebak Vennestraat’. De bezoeker kan er vier opeenvolgende zaterdagen genieten van alles wat de multiculturele straat te bieden heeft.

Aangepaste invulling

“Geen grote zomerevents in Genk dit jaar, dus ook geen Vollebak Vennestraat. Toch kan de bezoeker terug genieten van alles wat de Vennestraat te bieden heeft tijdens Vennestraat Terrast Vollebak“, zegt schepen Toon Vandeurzen. “De typische lange tafel hebben we moeten vervangen door kleinere tafels wegens de huidige maatregelen. We zien het dit jaar iets kleinschaliger, maar daarom zeker niet minder gezellig. De straat wordt afgesloten en de terrassen worden uitgebreid zodat de bezoekers zorgeloos kunnen genieten van al het culinaire dat de Vennestraat te bieden heeft. Ook de Hoefstadstraat wordt verkeersvrij gemaakt waardoor je in alle rust kan genieten van een etentje of glaasje wijn bij onder andere restaurant U, Rosendal, Corfu, Carbone en Wijnbar Robijn.”

Sfeervolle muzikale avond

Naast een diversiteit aan culinaire producten van meer dan 20 deelnemende horecazaken kan je tijdens Vennestraat Terrast Vollebak ook genieten van mobiele optredens die doorheen de straat trekken. Davide Cavaliere, Double D, The Comfort Zone, Tom & Tal en nog vele anderen vullen de avond met sfeervolle muziek.

Leading Ladies

Toon Vandeurzen: “De Vennestraat straalt één en al gezelligheid uit. Dit is voor een groot deel te danken aan een aantal leading ladies die hun hart, ziel én culturele authenticiteit in hun zaak steken. Want er zijn in de Vennestraat heel wat powervrouwen die een zaak runnen. Denk maar aan Vallina, mixologiste en zaakvoerder van restaurant O Geros die haar eigen gin op de markt bracht. Maar ook schoonheidsinstituten Anastasia en Beau Monde, het gezellige biercafé ‘t Tulpke, het Gouden Frietje, Keramiek Studio K&Z. Creativiteit en kunst vind je bij OJA en Mahomé, enzovoort.” Ontdek alles over de Leading Ladies van de Vennestraat in de magazine ‘Vennestraat Praat’, dat vanaf 18 augustus gratis verkrijgbaar is bij de handelaars in de Vennestraat, op C-mine en in de Bib.

Het zuiden in eigen land

Genieten van zuiderse sferen maar liever niet reizen? Dat kan dus tijdens Vennestraat Terrast Vollebak. Kom vollebak genieten van alles wat deze multiculturele straat te bieden heeft en proef van vakantie in eigen land. Tijdens het tafelen hoef je geen mondmasker te dragen.

Praktisch

Op zaterdag 21 & 28 augustus en 4 & 11 september ben je vanaf 17 uur welkom op Vennestraat Terrast Vollebak. Toegang is gratis.

www.vollebakvennestraat.be
www.facebook.com/vollebakvennestraat