Nieuw uniek loket voor medioren en senioren

Gepubliceerd op donderdag 25 april 2024 14.41 u.
Loket waar 55-plussers info krijgen op hun maat

Vanaf 16 mei kan je als 55-plusser met je vragen aankloppen bij het medioren/seniorenloket op het balieplein van het stadhuis. De vrijwilligers die het loket bemannen, zijn zelf 55 jaar of ouder en nemen echt de tijd om naar je vraag te luisteren en die te beantwoorden. Patrick en Roos zijn twee vrijwilligers uit het team van acht dat voortaan elke donderdagnamiddag het loket in het stadhuis openhoudt.

Het nieuwe loket wil in de eerste plaats drempels wegwerken die medioren en senioren soms ondervinden. Door de toenemende digitalisering voelen sommigen zich minder gehoord. “Noem ons gerust fysieke wegwijzers”, vertelt Roos. Als maatschappelijk assistent met pensioen vindt ze het heel belangrijk dat zo veel mogelijk diensten dichtbij de mensen worden aangeboden. “Met ons team van vrijwilligers van 55 jaar en ouder begrijpen wij de leefwereld van medioren en senioren het best. En dus kunnen we gemakkelijker oplossingen op maat aanreiken”, weet Patrick. Met al zijn professionele ervaring in de zorgsector heeft hij weer andere kennis die heel goed van pas komt aan het loket. “Zo heeft elke vrijwilliger een heel eigen specialiteit, maar zijn we dankzij de opleiding tot medioren- of seniorenconsulent in staat onze bezoekers te helpen”, vult Roos aan.

Doorverwijzen

Vanzelfsprekend weten de vrijwillige baliemedewerkers niet op elke vraag een antwoord. “We onderhouden goede contacten met verschillende professionals en krijgen actieve ondersteuning vanuit de stad”, legt Patrick uit. “Zo blijven we op de hoogte van nieuwe premies en voordelen en veranderende wetgeving. En kunnen we correct doorverwijzen.” Roos en Patrick hebben niet alleen veel professionele kennis uit hun beroepsloopbaan. Ze scholen zich geregeld bij en lezen veel over nieuwigheden in onze stad. “Zo willen we de kloof tussen de burger en de overheid een beetje helpen verkleinen”, besluit Roos.

 

Vragen? Bezoek het medioren/seniorenloket!

Elke donderdag van 14 tot 16 uur

Zonder afspraak: meld je aan bij het onthaal op het balieplein

Gratis