5x avontuurlijk routes in Genk

Gepubliceerd op zondag 2 juli 2023 9 u.
Weet je even niet wat doen deze zomer? Komen er familie of vrienden in Genk op bezoek of zoek je een leuke uitdaging met collega’s in eigen stad? Ontdek Genk dan eens op een andere manier. Dit zijn onze tips!

1. VERNIEUWDE AUDIOTOUR C-MINE

Vanaf 1 juli 2023 heeft C-mine een nieuwe audiogids. De tour vertelt meer over het mijnverleden, met onderweg het markante erfgoed waar je niet naast kan kijken. Naast feiten en weetjes ontdek je ook heel wat diepere verhalen uit de mijn. Je vertrekt aan het C-mine bezoekersonthaal.

Altijd leuk om te doen, ook al ben je van Genk!

Lees meer

2. NUTTELOZE BORDJESWANDELING

Kamiel De Bruyne heeft voor ons originele een ‘nutteloze bordjeswandeling' bedacht. Echt nutteloos zijn de borden gelukkig niet want ze brengen je vooral aan het lachen. Een leuke manier om deze zomer Genk-Centrum en de natuur errond te ontdekken.

De wandeling is 4 km lang en start aan het station. Je loopt door het centrum en de Melberg.

Informeer je over deze wandeling via Visit Genk want de juiste startdatum is nog niet gekend.

Lees meer over Genkse themawandelingen 

3. ZOEFF STEPS

Genk gezwind verkennen? Huur een elektrische step bij ZOEF steps. Het verhuurpunt vind je aan Thor Central. Van hieruit duik je zo de natuur in via het mooie skeeler- en fietsroutenetwerk. Kies tussen vier themaroutes, en zoef weg ben jij!

Meer info en reserveren

4. ESCAPEROOM OP FIETS

Zit er niet alleen zwart goud maar ook écht goud in de Limburgse ondergrond? Je ontdekt het tijdens deze nieuwe escaperoom op de fiets. Met 5 knotsgekke opdrachten beleef je Genk op een heel andere manier. Leuk om met vrienden of collega’s te doen!

Meer info en reserveren 

5. SKEELERROUTE

Bind je skeelers aan en skate langs hotspots als C-mine, LABIOMISTA, Thor Park en het Molenvijverpark. Je kan kiezen tussen een bewegwijzerde skeelerroute van 20 of 35 kilometer. Laat gerust je GPS of kaart thuis. De pijltjes tonen je de weg. Rollen maar!

Routes en info