Doe mee aan de Scholenactie

Met de Scholenactie tracht de stad op een originele en creatieve manier kinderen te betrekken in het groen.

De toekomst ligt bij onze jeugd

In 2017 heeft de Bebloemingsactie (nu bekend als Genk in Bloei) een eerste oproep gelanceerd naar de Genkse scholen om deel te nemen aan de Scholenactie. Zo konden de scholen deelnemen aan een bloembakwedstrijd, een kleurwedstrijd en konden leerlingen hun eigen bloemen kweken.

Ieder jaar steken we de scholenactie in een ander creatief jasje:

2019: De mooiste bloemrijke kruiwagens van Genk

2020: 250 houten reuzenbloemen

2022: kleurrijke nestkastjes voor de Genkse vogels

2023

Dit jaar zijn 7 Genkse scholen met 667 leerlingen creatief aan de slag gegaan met bloempotjes. Verven, decoreren of een schuilhuisje maken voor insecten? Het kan allemaal!

Met grote dank voor de medewerking van onze Genkse scholen Stippe Stap, Mickey Mouse-De sleutel, Het Kompas, De Bladwijzer, Europaschool Genk, Sterrenrijk en St-Michiel!

Doe je de volgende editie "Scholenactie 2024" ook gratis mee met je klas of school?

Een groot "Genk in Bloei-bloemenfestijn" schilderij maken met je klas, dat is de bedoeling voor onze komende editie "Scholenactie 2024". Wij zorgen voor één canvas per klas en verf om die creatieve handjes aan het werk te zetten, jullie voor de bloemrijke input. Omstreeks april worden de kunstwerken afgehaald en stellen wij deze tentoon in onze stad. Op het einde van het jaar worden de schilderijen teruggegeven aan de klassen.

Schrijf je in

Geniet mee van ons filmpje uit 2019