Hoeveel kost een hobby?

Biedt de stad financiële ondersteuning? 

De kostprijs van naschoolse en vakantie gerelateerde vrijetijdsactiviteiten verschilt. Sommige activiteiten zijn gratis, andere betalend. De standhouders kunnen je hier meer over vertellen. Algemeen geldt wel dat als je het VT-statuut hebt (verhoogde tegemoetkoming), je 50% korting krijgt op activiteiten die georganiseerd worden door de stad Genk. Voor een activiteit van 10 euro betaal je met je VT-statuut dus 5 euro. 

Voor niet-stedelijke activiteiten geldt er geen 50% korting (ook niet met VT), maar kan je voor een aantal terugbetalingen wel terecht bij organisaties zoals Rap Op Stap. In bepaalde gevallen kom je ook in aanmerking voor een tegemoetkoming vanuit Sociaal Huis Portavida. Ten slotte zijn er ook verschillende mutualiteiten die terugbetalingen aanbieden. 
Meer info hierover vind je terug bij het standje van het kinderkansenteam, of op onze website

Heb je een vraag die je graag vooraf wil stellen of bespreken? Neem dan contact op met het kinderkansenteam via kinderkansen@genk.be

Ik wil mij inschrijven voor een naschoolse activiteit. Hoe kan dat? 

Tijdens de beurs kan je jouw kinderen inschrijven. Ben je nog niet zeker over je keuze? Onze medewerkers leggen je met plezier uit hoe je dit achteraf kunt doen. Twijfel dus niet om iemand aan te spreken en extra info te vragen. 

Wil je je graag inschrijven voor een activiteit, maar weet je niet hoe je ter plaatse kan geraken? Wij denken graag met je mee!