Actie uitgelicht: Kies voor de fiets!

Genk wil het fietsgebruik gevoelig verhogen. Nu gebruikt 10% van de Genkenaren de fiets voor een verplaatsing in een straal van 5 km. De stad wil dit minstens naar 15% brengen. Naast meer fietsveiligheid, willen we ook meer Genkaren vertrouwd maken met de fiets.

Uit ambitie #8 - Genk beter bereikbaar, ook met fiets en openbaar vervoer

Korte afstand? Genkenaren nemen de fiets of gaan te voet.
Betere bus- en treinverbindingen in en naar Genk.
Verkeersveilige wijken.
Slimmer parkeren (met 1 uur gratis)

Genks Fietsnet brengt je veilig van A naar B

Hoe fiets je veilig en snel vanuit je wijk naar Genk-Centrum? De meeste Genkenaren kennen de weg met de auto maar niet met de fiets. Het nieuwe Genkse Fietsnet biedt hulp. Deze handige fietskaart toont je in combinatie met kleurrijke wegmarkeringen, de meest praktische fietsroute tussen de wijken en het centrum. Klaar in oktober!

Fietsbieb, nu ook voor volwassenen

De Fietsbieb in Genk leent voor een jaarbedrag van amper 20 euro fietsen aan kinderen. Is de fiets te klein, dan breng je de fiets terug en leen je een andere. Dit najaar start een soortgelijke service voor volwassenen, waarbij we fietsen aanbieden aan volwassenen die niet in de mogelijkheid zijn om een fiets te kopen.

‘Test Bisiklet’ komt naar je toe!

Deze zomer maakte Bokrijk als eerste wijk kennis met Test Bisiklet. We stelden 20 nieuwe fietsen ter beschikking van iedereen die ze eens wilde uittesten, van plooifiets tot speedpedelec. Twee weken lang gratis zo’n nieuwe fiets testen? Het kan dus! Kijk op www.testbisiklet.be.