Actie uitgelicht: Natuurbeleving is onze troef

Dat hebben we tijdens de coronamaatregelen volop kunnen ondervinden. Genieten van sport, cultuur of een uitstap kan je in Genk overal combineren met de natuur. Dit zijn drie troeven die we op korte termijn gaan uitspelen.

Uit ambitie #9 - Divers en toegankelijk aanbod voor vrije tijd

Meer Genkenaren laten genieten van wat Genk te bieden heeft.
Sport en bewegen van jongs af aan wordt het nieuwe normaal
Het rijke verenigingsleven ondersteunen.

Kattevennen wordt ‘Cosmic adventure-park’.

Hier staat beleving voor de bezoeker centraal. In deze groene oase investeren we in een nieuwe dome voor 360° film-beleving in de Cosmodrome, maken we nieuwe wandelroutes, geven we meer ruimte aan de paardensporters en komt er een uniek uitkijkpunt. Die komt bovenop de eerste Dry Slope van België. Dit zijn de twee pistes voor snowboarders die Sport Vlaanderen nu in Kattevennen bouwt.

Thor Park als toegangspoort naar de natuur.

Het zat er een tijdje aan te komen maar nu is het officieel: de site voor technologie, innovatie en duurzame energie krijgt een erkenning voor natuurtoerisme. Thor is opgenomen in het Nationaal Park Hoge Kempen, met een eigen toegangspoort tot dit unieke natuurgebied. Het nationaal park wordt dubbel zo groot!

Emile Van Dorenmuseum heeft een museumtuin.

Deze vroegere kunstenaarswoning van Emile Van Doren is het belangrijkste museum in de regio Limburg voor landschapsschilderkunst. Hier vertellen we over de lange schildertraditie in Genk. Bovendien denken hedendaagse kunstenaars hier na over het Genkse landschap van vandaag binnen én buiten de museummuren. Het EVD-museum krijgt een prachtige museumtuin vol kunst en natuur, waar iedereen welkom is!