GoalMine

Voetbal houdt elke dag miljoenen mensen bezig. Wereldwijd, in en rond duizenden stadions. Voetbal brengt mensen samen. Het is veel meer dan een spel. GoalMine is geen klassiek voetbalmuseum maar een speelse inleefreis die voor driekwart is opgebouwd rond actieve deelname. Het kan allemaal onder de tribunes van de Cristal Arena, het stadion van KRC Genk.

Over een oppervlakte van meer dan 600 m2 worden de verschillende aspecten van het voetbal uitgelicht:
- De geschiedenis van het voetbal, zowel regionaal (ontstaan van de Limburgse mijnploegen, gekoppeld aan de koolmijnen) als internationaal (de historiek van voetbal in het algemeen) wordt volledig uit de doeken gedaan.
- De kwetsbaarheid van een spelerslichaam wordt aangetoond via sensoren die een gestileerd spelerslichaam activeren waar wedstrijdbeelden met kwetsuren worden getoond en uitleg wordt gegeven hoe deze kwetsuren ontstaan en verholpen worden.
- Dat voetbal meer dan een spel is wordt uitgelegd aan de hand van een touchscreen waar het sociaal aspect van voetbal wordt verklaard met voorbeelden vanuit heel Europa.
- Ontspannen tot slot, kan je door een speedquiz op te lossen, een fanfoto te maken en een strafschop te trappen tegen de doelman van KRC Genk.

Ook rondleidingen zijn mogelijk. Rondleidingen in het stadion (met gids) dienen steeds minimaal 7 dagen op voorhand aangevraagd te worden telefonisch of via de website.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

Cristal Arena en GoalMine

Filter op categorie