bARK.today

bARK.today is een project van bARK vzw. Deze non-profitorganisatie trekt volop de kaart van biodiversiteit om de CO2 uitstoot te verminderen door zelf actie te ondernemen.We handteren de principes van voedselbos; voedseltuin, voedselbosrand, … en denken niet in vakjes.

"Size doesn’t matter. We gaan voor een CO2 neutraal lekkere tuin."

Onze initiatieven verbinden niet alleen mens, dier en natuur. We bouwen communities om een ​​duurzamere, tolerantere en biodiverse samenleving te creëren.

De naam “bARK” is niet lukraak gekozen. 

Bark is het Engelse woord voor schors. De beschermende huid van bomen en planten die hout produceert. De bekleding aan de buitenkant van een boom is een voorbeeld van een schors. …

Een bark of blaf in het Engels wordt gedefinieerd als een kort hard geluid gemaakt door een hond of andere dieren, of is elk geluid dat lijkt op het gillende geluid van een hond.

Een bark is ook een zeilschip met drie of meer masten, waarvan de achterkant (bezaanmast) is opgetuigd voor een voor- en achterschip in plaats van een vierkant zeil. Tot voor en achter rigs werden toegepast op grote schepen om met minder bemanning te kunnen varen. In het oude Egypte was dit het schip waarin de goden reisden.

bARK.today in de StiemerHUB

Als bewoner van de StiemerHUB wil Trees De Bruyne bedrijven, zorginstellingen en scholen in Genk warm maken om nog meer te verbinden met de natuur.

Contact

Trees De Bruyne
Trees@bark.today
+32 496 52 12 08