Bedrijventerreinen

Genk is een economische en logistieke poort voor Vlaanderen. Hierdoor beschikt Genk over een ruim aanbod aan bedrijventerreinen (totaal ca. 1.450 ha). Deze terreinen zijn allemaal goed bereikbaar, zeer goed uitgerust en hebben een hoogwaardige omgevingskwaliteit.

Als ondernemer biedt de stad Genk je blikvangende bedrijventerreinen. Deze terreinen combineren een hoogwaardige omgevingskwaliteit met de beschikbaarheid van een brede technologieportfolio en investeringskapitaal.

Op de bedrijventerreinen Genk-Noord, Genk-Zuid en Zwartberg is er ruimte voor industriële maakeconomie in een gediversifieerd weefsel van internationale bedrijven en kmo's. Er wordt gestreefd om deze klassieke maakeconomie om te vormen naar een innovatieve maak- en kenniseconomie en in logistiek met toegevoegde waarde.

Op het voormalige mijnterrein van Winterslag is C-mine in volle ontwikkeling, met ruimte voor creatief ondernemerschap, congressen en bedrijfshappenings.

Het oude mijnterrein van Waterschei wordt ontwikkeld als hoogwaardig bedrijvenpark met ruimte voor innovatieve, technologische en kennisgerichte bedrijvigheid. Het Thor Park huisvest naast het bedrijvenpark ook een Wetenschapspark met EnergyVille en IncubaThor. EnergyVille, een gezamenlijk initiatief van KU Leuven, VITO, imec en UHasselt, is een Europees erkend onderzoeksinstituut actief op het gebied van duurzame energie en intelligente energiesystemen. EnergyVille is sinds juni 2011 actief in Genk.

In het centrum heb je Xentro waarbij er plaats wordt geboden aan dienstverlenende en kantoorachtige bedrijven. Deze zone zal in de toekomst nog uitgebreid worden richting de parking van de Limburghal en de overkant van de Europalaan (site slachthuis en oude rijkswachtkazerne).

Tenslotte is er in Genk een groot en zeer innovatief ziekenhuis, het ZOL, aanwezig. Het ZOL heeft recent extra grondkunnen verwerven waarbij er gedacht wordt om bedrijven met een link naar het ZOL te huisvesten. Dit alles kadert binnen het principe van een zorgstad-model.

Je kan op deze pagina een presentatie downloaden waarbij je meer info krijgt over de verschillende bedrijventerreinen in Genk.