Wie bespeelt de beiaard?

Jos De Greeve werd in 1960 de eerste beiaardier van Genk. Toen hij overleed in 1974, volgde Jos Wouters (zie z/w foto) hem op als stadsbeiaardier en tevens organist van de Sint-Martinuskerk.

Vanaf 2014 zijn stadsbeiaardiers An Lommelen en Wim Van Den Broeck in een duo-opdracht als beiaardiers aangesteld.

An (°1978) woont in Termien en is pedagoog, beiaardier en creatieve duizendpoot. In het dagelijks leven geeft ze les in het secundair en hoger onderwijs, is ze stadsbeiaardier in Genk en gastbeiaardier in Leuven. Verder ontwerpt An voedselbossen, heeft ze een krootsrijk gezin met vier kinderen en bespeelt ze naast de beiaard ook nog het orgel en gitaar.

Wim woont in Meerhout en werkt bij het gemeentebestuur Meerhout oa. als noodplancoördinator en mobiliteitsambtenaar. Wim is gepassioneerd door muziek, uiteraard beiaard en orgel, maar ook gitaar. En dat gaat van klassieke muziek tot en met metal. Zijn studies zijn zeer divers, maar komen allemaal van pas in zijn dagdagelijks werk: van verkeerskunde, informatica, over rampenmanagement tot orgel en beiaard.

Om beiaardier te worden volgden An en Wim (zie kleurenfoto) op volwassen leeftijd studies aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen.

Wens je contact op te nemen met de beiaardiers?
beiaard@genk.be
Beiaard Genk op Facebook