Bernadette brengt de fantasie van haar kleinkinderen tot leven in de Stiemervallei

Bernadette Carlens is in de omgeving van de Stiemerbeek opgegroeid en woont er nog steeds in de buurt. Telkens haar kleinkinderen op bezoek zijn, maakt ze samen met hen en de hond een wandeling langs de beek.

Tijdens de gekte rond de tv-reeks De Mol ging de fantasie van de kinderen de vrije loop bij de wandelingen langs de beek. Overal zagen ze iets verdachts en hoopten ze een zonderling figuur in het struikgewas te ontdekken. “Heerlijke fantasie, die mij tevens aan mijn kindertijd deed terugblikken!” zegt Bernadette, “zo rijpte bij mij het plan om een zoektocht in de Stiemervallei te organiseren”.

De zonderlinge figuur, die ze HAWAI noemden, schreef hun een brief. Hij had namelijk in de struiken een schat voor hen verstopt. Maar eerst moesten ze enkele opdrachten uitvoeren.

Beste vriendjes van me; ik ben HAWAI en schrijf jullie een briefje.

Ik schuil in de struiken van de Stiemervallei. Geregeld zie ik jullie, je oma en je zwart hondje wandelen en besef dat je van mijn verblijf hier weet van hebben.

Pientere kindjes zijn jullie!!

Ik vind het zalig in deze omgeving te vertoeven. Ik slaap er (dat doe ik trouwens veel), was me in de beek. Maar eenzaam ben ik niet, hoor. Elke dag komen de vogeltjes, de eenden, de eekhoorntjes en een paar herten langs. Ze houden me gezelschap en brengen wat eten voor me mee.

Ik vind het ook fijn om jullie druk babbelend langs te zien komen. Dan verstop ik me telkens achter dikke bomen; ik maak daar een spelletje van!

Nu de zomer op zijn einde loopt, vertrek ik naar een ver, warm eiland, dicht bij Hawaï, waar mijn familie en vrienden wonen. Voor ik afreis heb ik een schatkist verstopt, omdat jullie mijn vriendjes zijn. Dus zoeken maar!! Maar eerst moeten er nog enkele opdrachten vervuld worden door u. Dat zal wel lukken, want jullie zijn pientere gastjes! Veel plezier!

Na de winter kom ik terug en gaan we samen nog veel leuke dingen doen!

Uw vriend HAWAI

“Dol enthousiast vertrokken we op tocht en vonden ze de opdrachten zoals eikels rapen, zeldzame stenen verzamelen, verschillende soorten bladeren, enz. Op een voor hen onbekende open plaats hadden we een tafel ge├»nstalleerd met drankjes en koekjes. In die nabijheid was de schatkist verstopt en na enig speurwerk ontdekt! Spannende kindervreugde!! Nadien maakten ze van hun vondst een mooie collage.”

“Het werd voor groot en klein een prachtige voormiddag. En ik was zo fier, omdat door mijn stiemerbeek de kinderen beseften dat er buiten de tablet en andere computerspelletjes nog andere leuke activiteiten bestaan.”

“Als ik nu met onze hond Basiel langs de beek wandel denk ik nog vaak terug aan HAWAI en onze zoektocht.”

Heb je ook een mooi verhaal uit de Stiemervallei? Laat het ons weten op stiemervallei@genk.be.