Bewaakte fietsenparking

Je kan je fiets (gratis) bewaakt stallen op de fietsenparking van de Katteberg. De gemeenschapswachten bewaken er je fiets:

  • tijdens de donderdagmarkt (8 - 13 uur)

Je fiets veilig sluiten

Sluit je fiets steeds af op twee plaatsen. Maak er een gewoonte van om dit altijd en overal te doen, ook als je maar even weg bent.

Bevestig je fiets daarbij steeds aan een vast object. Zo voorkom je dat een dief je fiets optilt en meeneemt. Dit doe je door het slot door het frame en (voor)wiel te steken en vervolgens rondom een stevig vast object (fietsenrek, hek, verankeringselement, …) te bevestigen. Zorg er zeker voor dat het frame aan een vast object bevestigd wordt, indien het niet mogelijk is om zowel frame als wiel ergens aan vast te binden. Maak waar mogelijk gebruik van (bewaakte) fietsenstallingen en stal je fiets zo dat je andere personen niet hindert.

Laat ook geen verwijderbare onderdelen of accessoires achter op je fiets, zoals een fietscomputer, fietspomp, afneembare verlichting, drinkbus of persoonlijke bezittingen in de eventuele fietstassen of op de bagagedrager.

Gebruik een goed slot!

Een kwalitatief slot is niet zo goedkoop, maar in elk geval goedkoper dan een nieuwe fiets. Elk slot kan met het juiste gereedschap gekraakt worden. Hoe meer weerstand een slot echter biedt, hoe meer tijd en middelen een dief nodig heeft om het open te krijgen.

Gebruik steeds twee sloten, bij voorkeur van een verschillend type.

Alle verschillende soorten sloten vind je hier. 

Bron: Be Safe