BRAUW - Zelf bier brouwen in de stad

BRAUW – Artisanaal bier brouwen in de stad

Joris Mentens heeft in 2019 zijn passie, creativiteit en brouwervaring samen in een ketel gegooid. En wat daaruit opborrelde, is nu ‘Brauw’ in de Molenstraat.


CREATIEF EI

Bio-ingenieur Joris Mentens wist tijdens zijn opleiding al dat hij brouwer zou worden. Hij werkte na zijn studies even in een brouwerij. “Experimenteel craftbier stond toen nog in de kinderschoenen. In een doorsnee brouwerij werden telkens dezelfde bieren gebrouwen. Daar is niets mis mee, maar ik kon er mijn creatief ei niet kwijt”, vertelt Joris. Daar kwam verandering in toen hij in Londen UBrew bezocht. “Een oude loods vol ketels waar hobbybrouwers zelf aan de slag konden. Een fantastisch concept dat ik zo snel mogelijk naar België wilde brengen!”


KLIK IN DE KETEL

Terug thuis schreef Joris zijn idee volledig uit en trok ermee naar steden zoals Hasselt, Tongeren en Genk. “Met stad Genk had ik onmiddellijk een goede klik, er werd meegedacht en er was veel enthousiasme. Een stadsbrouwerij past perfect in de Molenstraat, waar ambacht centraal staat. Ik wou ook bewust in het centrum openen. Brauw huist in een pand met veel glas. Zo kan iedereen meegenieten van de beleving van de brouwerij en blijft de drempel laag”, aldus Joris.


GENKSE KUNSTENAARS

Brauw zet in op drie pijlers: Brouwerij, Bar en Beleef. “Uiteraard is er de brouwerij, daarmee is het allemaal begonnen. We brouwen vier eigen bieren die een naam dragen met een link naar een Genks kunstenaar, zoals de Jan Withops (Jan Withofs), Jef Gosemans (Jozef Coosemans) en de Armout Macleod (Armand Maclot).


BIER TAPAS

Ook (hobby)brouwers of cafés en brasserieën die hun eigen bier willen, kunnen hier terecht. Je kan hier vanaf 500 liter, een eigen bier brouwen. “Je brengt je eigen recept mee of we maken er samen een.”
En uiteraard kan je hier ook voluit proeven. “Ons Brauw-café serveert een ruim assortiment van verschillende soorten en stijlen bieren. Je leert ze niet alleen proeven, maar je kan ze ook combineren met onze biertapas. En ik wil ook zeker vermelden dat we bierproeverijen en foodpairings organiseren voor groepen”, sluit Joris af.


Brauw zit in het arrangement van de hapjesbon: zie visitgenk.be/hapjesbon


Molenstraat 37/1 - www.brauw.be