Dolores zaait met lieve kaartjes heel wat vreugde en troost in de harten van eenzame Genkenaren

Na de eerste golf engageer je je nu ook voor de tweede. Vanwaar die blijvende inzet?

Dolores: Het is leuk om kaartjes te sturen. Behalve veel plezier voor mijzelf hoop ik dat mijn kaartjes ervoor zorgen dat de ontvangers er gelukkig van worden. Vorig jaar stuurde ik zo’n 50 tot 60 kaartjes naar familieleden en vrienden, onder meer voor Kerstmis en bij hun verjaardag. Ook in het kader van mijn job stuur ik kaartjes naar jarige collega’s.

Wat vertel je in je kaartjes om mensen op te vrolijken?

Dolores: Dingen zoals ‘hopelijk gaat alles goed met u’, ‘binnenkort mag je weer bezoek ontvangen’ en ‘geniet van een lekker tasje koffie in de zon’. Dat was vooral in het begin van de lockdown. Op mijn nieuwste kaartjes schreef ik een betekenisvolle spreuk.

Je geeft alleen je voornaam prijs. Welk beeld hoop je dat de mensen van je hebben?

Dolores: Ik bezorg hun enkel mijn voornaam omdat ze mij niet hoeven te bedanken. En ze hoeven ook niets terug te sturen. Leuk is het dat de mensen die ik een kaartje bezorg een beeld van mij bij elkaar kunnen fantaseren. Hoe ziet die vrouw eruit? Is ze blond, jong, oud? Een brunette?Hoe zi

Verschillende mensen geven aan echt troost te vinden in de woorden van hun stadsgenoten. Vind je het niet jammer dat je zelf niet kan zien hoe blij de mensen zijn met jouw inspanningen?

Dolores: Een beetje wel. Ik zou zo graag hun reactie zien als ze het kaartje ontvangen! Maar hé, misschien denken ze wel: ‘Wat een lelijk kaartje’ of ‘Wat een gekribbel’. (lacht)