Energiezuinig verhuren

Energiezuinig verhuren: iets voor jou?

Wie een woning verhuurt, weet dat er heel wat bij komt kijken. Vooral op vlak van energie zijn de uitdagingen groot. Zo ben je verplicht om dakisolatie te voorzien in elke huurwoning tegen 2020. Is die er niet, dan kan de woning ongeschikt verklaard worden. In een appartementsgebouw zullen dan alle woningen in het gebouw ongeschikt verklaard worden. Ook de woningen die geen dak hebben!

Tegen 2023 moet ook elke huurwoning overal dubbel glas hebben. Dit betekent dat verhuurders de komende jaren moeten gaan investeren in hun patrimonium. De stad Genk wil hen daarbij helpen. Hoe? Op twee manieren:

1. In een appartementsgebouw zit je vaak met verschillende mede-eigenaars. Voor deze doelgroep trekt de stad Genk een premie uit van maximum € 1.500 voor de uitvoering van een energie-audit. Een energiedeskundige analyseert het hele appartementsgebouw. Hij brengt knelpunten in kaart en reikt oplossingen aan. Zo kunnen alle mede-eigenaars beslissen hoe ver ze kunnen gaan in het energiezuinig maken van hun eigendom. Dit blijft op die manier ook waardevast.

2. Het renovatieproces van appartementsgebouwen is niet evident. Eigenaars in zo’n appartement kunnen voor de renovatie van hun gebouw beroep doen op een trajectbegeleider. Deze RENOcoach begeleidt de vereniging van mede-eigenaars met het verbouwtraject, maakt meetstaten en beoordeelt offertes. Zo ben je zeker dat je altijd een onderbouwde keuze maakt!

Wil je de RENOcoach contacteren?

e-mail: renocoach@stebo.be

tel: 080 09 98 17

url: www.stebo.be/renocoach

Graag informatie op de algemene vergadering of beheerraad van de vereniging van mede-eigenaars?

Op vraag van een vereniging van mede-eigenaars (VME) komen de dienst Wonen van de Stad Genk en vzw STEBO graag extra toelichting geven op de algemene vergadering of de beheerraad van de VME. Boek ons via:

e-mail: renocoach@stebo.be

tel: 080 09 98 17