Erfgoed in de Stiemervallei

In de Stiemervallei vind je heel wat bijzonder onroerend en roerend erfgoed. De mens heeft doorheen de geschiedenis steeds gebruik gemaakt van de Stiemer.

Ontdek het erfgoed in de Stiemervallei via de Faro app

De erfgoedapp Faro neemt je mee langs acht interessante erfgoedbakens in de Stiemervallei, namelijk de mijnsite van Waterschei, de Schans in het buurtpark Schansbroek, de Motruïne, het SportinGenk Park, de verzonken Hostaertmolen, de bommenkraters op Kielenswen, de Slagmolen en natuurgebied De Maten.

Wil je meer informatie over de Stiemervallei? Lees alles op onze website.

Download de Faro app

  • Download de erfgoedapp Faro op je smartphone (android of apple). Je kan de route en de afzonderlijke punten thuis inladen en zowel thuis of ter plaatse bekijken.
  • Op de verschillende locaties vind je herkenningspunten waarbij je via een QR-code de info meteen kan opvragen.
  • Je kan de verschillende erfgoedbakens afzonderlijk bezoeken of je kan er zelf een route van maken.
  • De route 'Erfgoed in de Stiemervallei' vind je via onderstaande QR-code.

Fiets langs het erfgoed in de Stiemervallei

Een gids neemt je groep mee op een boeiende fietstocht langs de vele interessante erfgoedplekken in de Stiemervallei. De fietstocht duurt ongeveer 3u en vertrekt vanuit Waterschei tot aan de Slagmolen. Interesse? Laat iets weten via stiemervallei@genk.be.

Dit project werd gerealiseerd met de financiële steun van Provincie Limburg en in samenwerking met het IOED Kempen en Maasland en het Emile Van Dorenmuseum.