April: Claudia Guarraci & Abel Bazouz

Claudia Guarraci en Abel Bazouz zijn Genkse influencers met duizenden volgers op Instagram. Zij zetten hun schouders onder de campagne #wiemaaktmijnkleren?

Claudia, hoe bewust ga je om met kleding?

Ik denk er niet altijd over na, maar met de jaren ben ik er me er wel meer in beginnen verdiepen. Ik ben fan van het merk guess ECO en ik ben blij dat mijn favoriete merk duurzame kleding op de markt brengt. Dat is dan vooral bio, milieuvriendelijker geproduceerde of zelfs gerecycleerde kleding.

Waarom doe je mee met de Fair Fashion actie?

Ik geef les in het Atlas College en ik ben blij dat ik zo een stem kan geven aan eerlijke kleding. Ik vind het fijn om met mijn leerlingen hierover het gesprek aan te gaan, want we moeten meer bewust gaan omspringen met wat we dragen.

Welke vraag zou jij stellen aan de kledingproducenten?

Ik wil vooral graag weten in welke omstandigheden mijn kleding wordt gemaakt. In de modewereld gaat veel geld om en ik vind het heel jammer dat sommige mensen voor een appel en een ei moeten zwoegen om deze kleding te maken.

Abel, hoe bewust ga je om met kleding?

Ik koop vooral kleding die ik mooi vind. Op school hebben we wel een Fair Trade winkel, dus ik kende het idee van de eerlijke handel wel, maar qua kleding was ik hier nog niet zo bewust mee bezig. Door de Fair Fashion actie ben ik me hier wel meer mee gaan bezig houden.

Waarom doe je mee met de Fair Fashion actie?

Ik vond het heel fijn om meer inzicht te krijgen over hoe kleding gemaakt wordt. Het is niet normaal op welke manier kleding gemaakt wordt. Ik heb veel geleerd en wil er graag ook nog meer over weten. Ik ben blij dat ik aan deze actie kan meehelpen.

Welk vraag zou jij stellen aan kledingproducenten?

Ik wil vooral heel graag weten of kinderen mijn kleding maken, hoe oud ze zijn, in welke omstandigheden dat ze moeten werken, hoe het eraan toegaat in die fabrieken.