Fietsersbond

Fietsersbond Genk zet het fietsen met verschillende leuke acties in een positief daglicht. Eén van hun hoofddoelen is “Ieder kind kan veilig naar school fietsen”. Daarnaast werken zij constructief mee aan een betere fietsinfrastructuur.

Hoe is de Fietsersbond actief in Genk en aan welke SDG's dragen jullie bij?

De Fietsersbond bestaat in heel Vlaanderen, en ook in Genk! Wij zijn de Genkenaren die in onze stad ook meer mensen vaker op de fiets willen. We doen (ludieke) acties om fietsen en fietsers in de kijker te zetten, en we praten met het bestuur om de stad steeds fietsvriendelijker te maken. Zo dragen we bij aan een duurzame stad, een beter klimaat, maar ook een betere gezondheid voor iedereen en minder ongelijkheid. Want wie kan fietsen, geraakt overal!

Hoe kan de Genkenaar bijdragen aan de SDG’s?

Heel concreet: kijk dit weekend eens naar je fiets en zorg dat ze in orde is voor de winter. Staan de banden goed? Ketting gesmeerd? Licht in orde? Dan heb je geen excuus de volgende keer dat je naar de bakker gaat!

Wat zijn jouw tips voor een duurzamer leven?

Werk in kleine stapjes, en pas je gewoontes aan door hindernissen weg te werken: zorg dat het minstens zo gemakkelijk is om je fiets te nemen als je auto. Eet één dag per week vegetarisch. Maak een rondje door je huis en vervang oude lampen. Je kan niet alles tegelijk, maar elke stap helpt.