Fietsexamen

Stad Genk en politie CARMA bieden al verschillende jaren een fietsexamen aan voor kinderen uit het zesde jaar van de lagere school. Eerst krijgen ze tips en tricks aangeleerd waarna ze op de openbare weg een parcours afleggen en zo tonen ze dat ze klaar zijn om veilig aan het verkeer deel te nemen.

De doelstelling “ik kan veilig fietsen” kan echter alleen geoefend en getest worden in interactie met het echte verkeer. Enkel daar kan waarneming en actie en het schatten van ruimte en tijd in een realistische omgeving geoefend worden.

Daarom is het aan te raden om voor het fietsexamen de kinderen individueel te laten kennismaken met het parcours en de verschillende verkeerssituaties samen met je kind in te oefenen.

Hieronder vind je de verschillende routes (binnenkort met bijlage):

Route Zuid

Deze route is voor kinderen die op de Broederschool, BS Mater Dei, BS De Schom, Freinet On The Move, BS De Dolfijn of Europaschool zitten.

Route Noord

Deze route is voor kinderen die op BS De Bladwijzer, Sint-Albertusschool, VBS Driehoeven of Basisschool Stippe Stap zitten.

Route West

Deze route is voor kinderen die op Basisschool Boxbergheide, BS Het Kompas of BS Sint-Michiel zitten.

Route Bret

Deze route is voor kinderen die op VBS De Bret, Sint-Martinusschool, VBS 't Schoolke Oud-Waterschei, Basisschool De Reinpad of De Luchtballon zitten.