Fietsnet Genk

Maak kennis met het Genkse Fietsnet. Een uniek fietsplan dat met kleuren de verschillende wijken met elkaar verbindt. Een primeur in België.

Hoe je in Genk van punt A naar B raakt per fiets, dat zit niet (genoeg) in onze hoofden. En daar willen we iets aan doen. We maakten een plan dat je kan lezen als een metrokaart. Met zeven zichtbare fietsroutes die je in geen tijd naar alle hoekjes van Genk brengen. Deze kleuren vind je niet alleen terug op dit plan, maar ook met gekleurde pijlen op de fietsroutes zelf. Makkelijker kan niet!

Digitale routeplanner

Naast de eigenlijke kaart en de bewegwijzering op de fietspaden ontwikkelde stad Genk ook een digitale routeplanner. Deze geeft niet alleen aan hoeveel kilometer je traject van A tot B telt, maar ook wat de reistijd is met een gewone fiets en met een e-fiets. Digitaal kan je ook kiezen voor een route via het knooppuntennetwerk of voor de snelste route.

digitale routeplanner

Download de kaart als PDF

Klik op de kaart voor groter formaat.

Overzichtskaart Fietsnet Genk

Voor alle opmerkingen/bedenkingen/suggesties/ideeën over het fietsnet, de wegwijzers en/of de routeplanner, kan je mailen naar fietsen@genk.be.