Parkeren met de fiets

Neem je liever de fiets dan de auto? Ook voor fietsen zijn er verschillende parkeermogelijkheden in Genk. Op deze kaart vind je een overzicht van alle fietsparkings of stallingen in Genk.

Waar je fiets parkeren

In het centrum

Aan de ingangen van de voetgangerszone staan fietsenstallingen waar je je fiets met een eigen ketting kan vastmaken. Binnen de voetgangerszone is dit aantal beperkt omwille van markten en evenementen die regelmatig doorgaan binnen de voetgangerszone.

Aan het station

Hier heb je de keuze om je fiets gratis of tegen betaling te stallen.

Indien je dit tegen betaling doet, staat je fiets in een overdekte én bewaakte fietsenstalling die beheerd wordt door Fietspunt Genk.

Aan het Rondpunt 26

Ook aan het Rondpunt 26 kan je fiets gratis geparkeerd worden op wandelafstand van de winkels. Je kan je fiets met een eigen ketting vastmaken.

Bovenlokale handelsstraten

In de Vennestraat, Stalenstraat en Hoevenzavellaan staan fietsenstallingen waar je je fiets met een eigen ketting kan vastmaken.

Evenementen

Tijdens marktdagen (op donderdag) kan je je fiets parkeren in de bewaakte fietsenstalling aan de Kattenberg. Bij grote evenementen zoals Genk on Stage, 1 mei, zondagsmarkten, Parkies, ... worden tijdelijke bewaakte fietsenstallingen voorzien. Deze zijn meestal terug te vinden aan de parking Kattenberg en/of op het evenementenplein.

Bushaltes

Aan bushaltes met veel reizigers staan fietsenstallingen waar je je fiets met een eigen ketting kan vastmaken.

Stad Genk werkt momenteel aan een fietsparkeerplan. Vragen en suggesties rond fietsparkeren, kan je sturen naar mobiliteit@genk.be

Waar je fiets parkeren