Geen dag zonder kunst - Dag 8

Opening winterexpo RESET

De tentoonstelling RESET Emile Van Doren met zijn blikvanger ZICHT OP ZEE, de imposante spiegelsculptuur van Gert Robijns rondom de museumvilla, loopt al sinds juni. De winterse reflectie van het omliggende landschap hult de villa vandaag in een winters jasje.

Ook binnen evolueert de tentoonstelling mee met de seizoenen, maar omgekeerd! Bij de start van de winter verwelkomen we de zomer en kunnen onze bezoekers zich warmen aan de zomerse landschappen van Hugo Duchateau.

Helemaal nieuw in RESET is het Kleinste Kamertje: in een nooit eerder gebruikt plekje in de villa tonen we werk van kunstenaars te gast. De Nederlander René Daniels bijt de spits af.

Praktisch

De expo opent op donderdag 17 december 2020

Openingsuren: donderdag t.e.m. zondag van 14 uur tot 17 uur

Gratis toegang


InBeeld: een expo door Genkse kunstenaars

InBeeld 2021 is dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Deze keer staat de prijs in het teken van het thema 'Identiteit' en bij wijze van voorronde zetten Genkenaren samen een tentoonstelling op poten. Na de selectie van een jury stoten ongeveer acht kunstenaars door naar de finale in Roermond!

Op de Facebookpagina van Verrekijker verschijnt er elke dag een kunstenaar die meedoen aan het InBeeld-project.

Bekijk het werk van de kunstenaars online

René Packlé

Vandaag staat het 'zelfportret' van René Packlé in de Verrekijker. Hij gebruikte de linosnede als techniek en ligt het werk als volgt toe.

"Tijdens de corona-uitbraak van maart werd de Genkse academie gesloten. We kregen wel de opdracht om een portret of zelfportret te maken in kubistische stijl. De werken van Marc Chagall hebben me altijd aangesproken: door de lucht zwevende personen, enz.
dit zelfportret is het resultaat."

Praktisch

Wil je deelnemen aan InBeeld, dan ben je verplicht je daarvoor in te schrijven. Dat doe je t/m 31 maart 2021 gemakkelijk via een online inschrijfformulier. Buiten je persoonlijke gegevens, vragen we je ook om de voorrondekeuze in te vullen en indien mogelijk een foto te uploaden.

Meer over InBeeld