Genk Stiemert 2019

Genk Stiemert 2019 begon met de officiële opening van de gloednieuwe Stiemertentoonstelling. De tentoonstelling bleef gedurende de hele maand september in de bibliotheek staan en trok heel wat ge├»nteresseerde bezoekers aan. Op die manier verzamelden we heel wat ideeën voor de Stiemervallei.

Een brede waaier aan activiteiten nodigde de mensen uit in de Stiemervallei. Samen met Yaku vzw onderzochten we de waterkwaliteit van de beek en de omliggende vijvers. De joggingclub Run & Fun stippelde een Stiemerjogging uit tijdens de Open Sportdag. Fabriek Ecologique vertelde in de jeugdbib het verhaal van Pad Rik en het Stiemermonster dat de kinderen daarna met afval mochten knutselen. De kinderen van Gigos en de Groene Gaaien deden leuke activiteiten in de vallei. En kunstenaar Ellen Schroven nam een grote groep geïnteresseerden mee voor een wandeling in De Maten. Uiteraard stonden ook een aantal wandelingen op het programma. En tijdens de Autoloze Zondag brachten we de Stiemerbeek weer eventjes bovengronds. De apotheose was de Stiemersensatie, een feest voor de zintuigen.

Met dank aan al onze partners: Yaku vzw, Natuurpunt Genk, Joggingclub Run en Fun, Gigos, Groene Gaaien, Annemie Boonen, Fabriek Ecologique, Bibliotheek Genk, Emile Van Dorenmuseum, Ellen Schroven, dienst mobiliteit, Visclub Kunst & Geduld, KWB Voetbalclub Waterschei, Boudewijn, The Banyan Tree, Tuin van Betty, Crème Le Lis & Nostalgie, Neos Genk, Imkerij 't Fleurtje ...