Genk Stiemert 2020

Genk Stiemert 2020 was een bijzondere editie door de impact van het covid-19 virus. Maar het is ook een editie om trots op te zijn want maar liefst 24 partners hebben meegewerkt om er een prachtmaand van te maken.

De uitvalsbasis was dit jaar het SportinGenk Park. Onze Stiemertentoonstelling stond er opgesteld en dit was tevens het vertrekpunt voor heel wat activiteiten.

We organiseerden een fietstocht langs het leven van de bijen, rustgevende activiteiten als intu├»tief tekenen en tai chi en verschillende wandelingen. Samen met de medewerkers van Energyville en Natuurpunt Genk gingen we aan de slag in de natuur om daarna te ontspannen op het afterworkevent van Rewild. Je kon ook de vallei in je eentje gaan verkennen via een uitgewerkte mountainbikeroute en leuke wandelingen met de izi.travel app. Ultiem hoogtepunt zou Stiemer Sport zijn; een sportieve wandeling doorheen de Stiemervallei die alle spieren doet bewegen. Helaas was dit één van de activiteiten die niet zijn kunnen doorgaan. We kregen heel wat groepen van het buurtwerk op bezoek in de Stiemervallei. Voor iedereen een aangename kennismaking.

Naast de verschillende activiteiten richtten we ook twee leuke plekjes in waar je knus van de rust in de Stiemervallei kon genieten. Een voltreffer!

Grote dank aan al onze partners: The Banyan Tree, Tai Chi Relaxation, Jef Gabriels, Imkerij 't Fleurtje, Mountainbiketeam Calluna, SportinGenk Park, Annemie Boonen, Groene Gaaien, Mustafa Harraq, Buurtwerk Waterschei, Buurtwerk Genk Centrum, Energyville, Rewild, Vriendenkring De Collega's, Dienst Jeugd, Emile Van Dorenmuseum, Charlotte Peys, Natuurpunt Genk, DAC De Start, Luca School of Arts, VITO, UHasselt, Neos Genk, KWB Voetbalclub Waterschei, Crème Le Lis & Nostalgie, Visclub Kunst & Geduld ...