Genkse parken: 10 tips

Molenvijverpark

Europalaan

Breng een bezoekje aan het bekende Molenvijverpark. Een groene spot van 10 ha groot, vlakbij Genk-centrum. Geniet van de eendjes of droom even weg met een boek, wandel langs de zonnewijzers. Genieten en ontspannen, voor jong en oud.

Park Montfortanen

Mosselerlaan 133

Een verscholen en weinig bekend park, aan de achterzijde van het klooster van de Montfortanen. Het park is voor de oorlog gebouwd en bevat prachtige oude bomen en planten. Ben je er al eens geweest?

Groene Hart

Bijlkesstraat

Speelpleintje het ‘Groene Hart’ ligt aan de Bijlkesstraat in Sledderlo. Hier ligt een oase van groen om te spelen. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren in de klimtoestellen of een balspel spelen op het trapveldje. In de familieschommel is er plaats voor jou en je kinderen!

Lourdeskapelpark

Winterslagstraat

Het Lourdeskapelpark is ongeveer 1,6 hectare groot en strekt zich uit in noord-zuidrichting op de steilrand van het Kempisch plateau. Door zijn ligging is het niet alleen een belangrijke stapsteen tussen de Stiemerbeekvallei in het westen en de bovenloop van de Dorpsbeek in het oosten, het is ook een waardevol groen rustpunt in het vrij dicht bebouwde Genkse centrumgebied.

Het ontstaan van het Lourdeskapelpark gaat terug tot de oprichting van de Lourdeskapel in 1893. De kapel op een heuveltop gaf toen een mooi zicht op het oude Genk met zijn neogotische kerk. Door de jaren heen veranderde de ruimtelijke context van zowel het eigenlijke parkgebied als de onmiddellijke omgeving ervan. Zo ruimde het omliggende, open heidegebied langzaam maar zeker plaats voor bebouwing.

Heideblomplein

Boxbergheide

Eén van de mooiste pleintjes in Boxbergheide, met een prairietuin en speeltuigjes voor de allerkleinsten.

Natuurgebied Schemmersberg

Wetzandstraat

Al eens gewandeld in een heide- en duinengebied van 40 hectare groot? Er is een zandkuil aanwezig die is ontstaan bij de winning van zand en productie van wetzand. Op de verlaten stukken van de zandgroeve hebben stuifvlaktes met zandzegge en buntgras een plaats. De wandelingen van de Schemmersberg lopen in de buurt van het oude landbouwgehucht ‘Klotbroek’. Bewandel de uitgewerkte routes. Je kan vertrekken aan de parking op het einde van de Wetzandstraat.

Thor Park

Een gebied van 10 km² achter de voormalige mijn van Waterschei, met een directe aansluiting bij aan het Nationaal Park Hoge Kempen. Je vindt hier alles wat de Hoge Kempen te bieden heeft: mijnsteenbergen te midden van heide en dennenbossen, een mooie beekvallei, jeneverbessen en landduinen.

Heempark

Het Heempark is dé plek om een lange namiddag door te brengen. Je kan hier niet alleen naar dieren kijken, er is ook een fantastische speeltuin. Klimmen of slingeren aan een touw, het kan hier allemaal. De ondergrond van de speeltuin bestaat uit zand, waardoor je prachtige zandkastelen kan bouwen. Wedden dat jouw kids graag de wacht willen houden in de hoge uitkijktoren?

heempark.be

SportinGenk Park

Emiel Van Dorenlaan

Sport en ontspanning combineren? SportinGenk Park heeft het allemaal! Sinds 2018 zijn er splinternieuwe speelzones voor eindeloos speelplezier aangepast aan elke leeftijd. De allerkleinsten wiegen lekker mee in nestschommels. Speciaal voor hen is er ook het Vlinderpad.

sportingenkpark.be

Kattevennen

Planetariumweg 18-19

Bewegwijzerde routes brengen je naar stille genietplekjes in het dennenbos van Kattevennen. Aan de parking van het domein vertrekken de wandeltochten naar o.a. de Mariagrot van Wiemesmeer of naar het Heempark.

kattevennen.be


Meer tips op

www.visitgenk.be/nl/wandelen