Help de Stiemervallei en de Maten verder te versterken!

Natuurpunt beheert vijf natuurgebieden in Genk: de Maten, Klotbroek, de Caetsbeekvallei, de Stiemervallei en het Wik. In die gebieden werkt Natuurpunt mét de natuur, niet ertegen. Er wordt onder andere aan bosbeheer gedaan en er zijn wandelingen rond een bepaald thema, acties om de natuur te beschermen en tal van boeiende cursussen. De almaar grotere oppervlakte die Natuurpunt beheert en de enorme impact van menselijk handelen op de natuur maken dat meer vrijwilligers nodig zijn om de natuur alle kansen te bieden.

 

Wat kan je doen als vrijwilliger?

Als vrijwilliger kan je leren problemen en uitdagingen te observeren en signaleren in de Stiemervallei. Terwijl vaste medewerkers van Natuurpunt vooral grote werken voorbereiden, focussen vrijwilligers op het kleinschalige. Ze bestrijden onder meer exoten, breken omheiningen af, zamelen zwerfvuil in, maken takkenwallen door hout op te stapelen en herstellen dijken. Uiteraard word je als startende vrijwilliger begeleid.

 

Ook enthousiastelingen die zonder te veel gespecialiseerde kennis de Stiemervallei in de kijker willen zetten, zijn bijzonder welkom. Heb je dus een speciale voorliefde voor dit natuurgebied? Kom dan proeven hoe je er zelf toe kan bijdragen om het nog beter te wapenen voor de toekomst. En anderen even begeesterd te maken als jijzelf!

 

Voor welke vereniging of organisatie?

Natuurpunt Genk

 

Wanneer en waar?

De Stiemervallei: elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand (het hele jaar)

De Maten: elke derde zaterdagvoormiddag van september tot maart.

We spreken telkens af om 9u00. Einde om 12u00.

De exacte plaats wordt via mail gecommuniceerd.

 

Klaar om aan de slag te gaan? Schrijf je snel in!

Jos Lycops

0484 61 83 88

jos.lycops1@telenet.be

 

De Maten

Jos Bollen

0489 58 89 26

genk@natuurpunt.be

 

www.natuurpunt.be/genk