Holebi's en transgenders

In Genk wordt gewerkt aan gelijke kansen voor iedereen. Ook het kunnen beleven van je seksuele en gender identiteit hoort daar onder. Holebi’s en transgenders hebben nog te vaak te maken met discriminatie of onbegrip. Via verschillende acties die stad Genk met de Holebigemeenschap heeft opgesteld, maken we samen van Genk een holebi- en transgendervriendelijke stad.


Het 7-puntenplan

Genk wil een holebi- en transgendervriendelijke stad zijn. Om dat te realiseren werkt stad Genk samen met de holebigemeenschap en verschillende partners zoals de Genkse scholen en de holebiverenigingen aan 7 actiepunten.


Netwerk 

Genkse holebi’s hebben zich verzameld in OGWA, Ook Genks Wel Anders , een netwerk voor holebi’s, transgenders en sympathisanten.


Onderwijs

Hoe maak je dit thema bespreekbaar in de klas? Stad Genk biedt je een aantal handvaten aan zoals workshops verzorgd door holebi- en transgenderverenigingen, een koffer met educatief materiaal en de ervaringen van de leden van OGWA. 

 

Zonder LGBTQI+-haatstraat

Je kan een positief signaal geven en de LGBTQI+ gemeenschap in Genk steunen door de poster ‘Geen LGBTQI+-haat straat’ aan jouw venster te hangen.

De poster is downloadbaar in A4 of A3 formaat. Samen kleuren we Genk in de regenboogkleuren!