Hondenlosloopweides in Genk

1. Genk-Centrum

Deze omheinde weide ligt aan de vijver tussen de post en het stadhuis. De weide is 900 vierkante meter groot en ligt tussen de schaduwrijke bomen van het Cosmogolempark. Op het infobord ter plaatse vind je de richtlijnen en afspraken.

Locatie: Dieplaan

2. Kolderbos

Deze weide kwam er op initiatief van enkele buurtbewoners en wordt ook door hen onderhouden. Het zijn twee aparte weides va ongeveer 250 vierkante meter. Op het infobord ter plaatse vind je de richtlijnen en afspraken.

Locatie: de Dreef, vlakbij de buitenfitnesstoestellen

3. Sledderlo

Sledderlo heeft twee afzonderlijke hondenlosloopweides vlakbij de startplaats van de Finse Piste. De grote weide telt 2.000 vierkante meter en de kleine weide heeft een oppervlakte van 1.332 vierkante meter. Op het infobord ter plaatse vind je de richtlijnen en afspraken.

Locatie: Koebaan, langs nr 36

4. Zwartberg

Zwartberg heeft ook twee afzonderlijke hondenlosloopweides naast de Sint-Albertuskerk. De 2 weides samen hebben een oppervlakte van 3.000 vierkante meter. Er staan wat speelelementen voor de honden om de weides wat uitdagender te maken.

Locatie: Torenlaan naast Sint-Albertuskerk

5. BOKRIJK

Ook in Bokrijk kan je een hondenlosloopzone terugvinden. Deze ligt namelijk tegenover het kasteel, rechts van het infocenter. Honden kunnen er fijn tussen de bomen rennen.

Locatie: Domein Bokrijk, rechts van het infocenter.

hondenlosloopweide Bokrijk

6. Hondenbelevingsbos Kattevennen

Het hondenbelevingsbos in Kattenvennen is zo'n 5 ha groot. Je vindt er trouwens een wandelroute van 1 km waar je hond zonder leiband samen met jou kan wandelen! Het belevingsbos is aangelegd met respect voor de natuur. 

Locatie: Domein Kattevennen, achter het minigolfterrein en het planetarium.