Butter chicken en kip tikka masala heb je misschien al eens gegeten in een Indiaans restaurant. Maar tribal gun of khui tam doen waarschijnlijk geen bel rinkelen. Maak je geen zorgen, je bent niet alleen.
Nagaland is een staat in het noordoosten van India. Voor de meesten onder ons is dit onbekend terrein, maar het is de geboortegrond van de Genkse Lulu Pheiga Gangmei. Samen met haar man Bob Staal brengt ze sinds 2014 haar ongewone maar overheerlijke eetcultuur
naar hier.
VASTE WAARDE ONDER FOODTRUCKERS
We zochten naar een manier om halftijds in België en halftijds in India te kunnen leven. Zo kwamen we op het idee om met een foodtruck de festivals in België en Nederland af te schuimen. De laatste jaren stonden we met Lulus Tribal Kitchen op alle bekende zomerfestivals zoals Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland. Overwinteren deden we
in India, vertelt Bob.
LEKKERSTE LOCKDOWN
Ons ongewoon concept Tribal Food sloeg direct aan en opende veel deuren, gaat Lulu verder. Maar in 2020 hebben we de festivals noodgedwongen moeten missen. Dus gooiden we het roer om en zijn we gestart met een take-outconcept. Het is fantastisch om in eigen stad en voor Genkenaren te koken. We hadden nooit kunnen hopen dat men hier zo open zou staan voor onze tribal-keuken. De vele positieve reacties hebben ons verrast en we wonnen zelfs de eerste prijs voor lekkerste lockdown-afhaal in Limburg!
NIET ELKE DAG VLEES
Een typische Naga-maaltijd bestaat uit rijst, gestoomde groenten en een pikante, gefermenteerde saus. Vlees is zeker niet voor elke dag, maar wanneer het dan toch op het menu staat, wordt het meestal gerookt. Zo bestaat ons gerecht Tribal gun uit hokkaido-pompoen en gerookt buikspek, wat diepte en karakter geeft, legt Lulu uit. Veggie
delight is dan weer een zacht vegetarisch gerecht op basis van kikkererwten en groene linzen.
TIP
Voor wie een volledige onderdompeling in de tribal-keuken wil is er de wandeling met 10 gerechten (5 vlees en 5 veggie), gestoomde rijst en een dessertje.