Italiaans topproduct met Genkse roots

Italiaans topproduct met Genkse roots


Wat elf jaar geleden begon met de ontwikkeling en het in de markt zetten van een nieuw kwaliteitsproduct, groeide uit tot een gevestigde waarde in de portefeuille van grootdistributeur Jet Import.

“Ik steek het niet onder stoelen of banken, ik ben behoorlijk trots op wat ik bereikt heb met Limoncello Bongiorno. Ik had het vroeger nooit voor mogelijk gehouden dat een eenvoudige Genkenaar, een kleine jongen komend van niets, dit kon verwezenlijken”, aldus Bongiorno.

“DIT KAN IK BETER”

Vincenzo zijn doel was van meet af aan duidelijk: de lekkerste limoncello aan een zeer betaalbare prijs op de markt brengen. Als invoerder van Italiaanse producten vond hij dat de aangeboden limoncello een zeer slechte prijskwaliteitsverhouding had. “Ofwel veel te gesuikerd en echt niet lekker, ofwel relatief goed, maar te duur.” Dit kan beter, dacht Vincenzo, en hij begon zijn zoektocht naar een eerlijk en kwaliteitsvol topproduct.

RIJPE CITROENEN

Hij trok naar de baai van Napels, dé referentie op vlak van deze likeur. Deze regio is gekend voor zijn uitmuntende citroenen, het basisproduct van limoncello, die perfect in dat klimaat gedijen. “Na lang zoeken vond ik een boer in Campania die me onbewerkte én eetrijpe citroenen kon verkopen. Dat laatste is heel belangrijk, daarin onderscheiden
we ons van andere producenten. Limoncello die gemaakt wordt van onrijpe citroenen heeft een bittere smaak die met suiker gemaskeerd wordt. De schil van een citroen die je volledig eetrijp van de boom plukt heeft zijn aromatische
oliën volledig kunnen ontwikkelen en barst van smaak. Met andere woorden: we plukken de citroen op hun topmoment en
gaan er dan onmiddellijk mee aan de slag. Binnen de 48 uur worden ze manueel geschild. Timing is alles, want de smaak
vervliegt snel eens je de citroen van de boom haalt”, legt Vincenzo uit.

ODE AAN GENK

Vandaag, tien jaar later, is de limoncello met Genkse roots een ongekend succes en timmert Vincenzo verder aan de weg. Zo is er ook Don Pepé, een limoncello met bloedappelsien en zijn er twee gloednieuwe likeuren die zeer binnenkort op de markt komen. “Deze flessen worden een ode aan mijn Genkse heimat, en dat zal je ook zien op de etiketten”, glundert hij. Word vervolgd!

Deze en andere streekproducten én mooie geschenken uit Genk vind je begin december in de webshop van C-mine!
www.c-mine.be