Nov 2023 - KultuurKaffee Kansarmoede

Dinsdag 21 november kwamen 73 enthousiastelingen naar het tweede Kultuurkaffee in 2023. Het centrale thema deze keer was (kans)armoede. In het bijzijn van Jordy Vos (kansarmoede-expert stad Genk) en Elnus Erbas (WeforThem) organiseerde de socio-culturele raad samen met de dienst Cultuur een praat- en denkavond rond (kans)armoede.
 
Eén van de vier stedelijke uitdagingen stond hierbij centraal. De volgende KultuurKaffee's zullen de andere stedelijke uitdagingen behandelen, waaronder samenleven in diversiteit, inzetten op talentontwikkeling en werken rond duurzaamheid.
 
De aanwezigen gingen aan de slag in kleine groepjes en kregen verschillende opdrachten gedurende de avond. Zo speelden ze een ‘levensloopspel’ waarbij ze in de huid kropen van een persoon die het moeilijk had bepaalde kansen te krijgen. Via drie obstakels moesten de spelers tot aan de finish geraken. Hierbij zochten ze oplossingen die je als vereniging/bestuur kan bieden om die obstakels op te heffen. Dit leidde tot algemene aanbevelingen, zoals hoe je je eigen blik kan verruimen als bestuur en hoe je kan inzetten als vereniging op toegankelijkheid zodat personen de weg vinden naar je vereniging en je activiteiten.
 
Op de foto lees je het werk van alle aanwezigen die avond. Samen maken we een verschil!
 
Meer info?
cultuur@genk.be
089 65 38 14