La Chapelle : choqueren op het Kerkplein.

La Chapelle is nog maar enkele weken open wanneer ik Wess en Kevin tref voor een gesprek in het indrukwekkende pand naast de Sint-Martinuskerk van Genk.
Ik word er begroet door goudkleurige,hangende karkassenen schedels, uitdagende kunst,rode neon en (veel) fake bloed.

Het was al jaren de droom van de initiatiefnemers om de handenin elkaar te slaan en samen een hamburger- en steakrestaurantop poten te zetten. Maareerst deed het duo, elk op zichzelf, nog wat ervaring op. ChefKevin Vanaken stond achter hetfornuis van verschillende keukens en Wess draaide volop mee in het nachtleven. “Als DJ heb ik heel de wereld rondgereisd en overal ideetjes opgedaan. Van Ibiza tot Amerika en Amsterdam. De beste elementen komen hier in La Chapelle samen”, vertelt Wess Valletta.


Nieuwe belevenis


“Genk is klaar voor eens iets anders, er is echt nood aan verandering.En die nieuwe belevenis bieden wij.” “Uiteindelijk ben ik blij dat we het idee enkele jaren hebben laten rijpen. Het concept is er alleen maar robuuster en choquerender op geworden, exact wat we wilden, maar destijds was Genk er nog niet klaar voor”, licht Valletta toe.


Uitzonderlijk groot


Bij La Chapelle draait alles rond grote Amerikaanse hamburgers en uitzonderlijke steaks. Er staat maar liefst een exemplaar van meer dan 1,2 kilogram op de kaart. “Voor twee personen weliswaar. Al is die steak vorige week nog besteld door één iemand met grote honger”, lacht Vanaken.


Vegan niet negeren


Het bijzondere interieur is niet het enige waaraan het duo veel aandacht besteedt. “Alles is dagvers: à la minute geklopte sauzen, kraakverse groenten en uiteraard het beste vlees”, vertelt
Vanaken. Vlees mag dan wel de focus zijn, maar – geloof het of niet - ook veganisten en vegetariërs komen in deze vleeskapel ruimschoots aan hun trekken. Van voor- tot hoofdgerecht en dessert, vegans lopen hier niet teleurgesteld buiten. “Er is gewoon heel veel vraag naar. Je
kan dat niet negeren. Wij hebben het geluk dat een van onze chefs gespecialiseerd is in plantaardige gerechten, dus dat deel van de kaart hoeft zeker niet onder te doen voor de vleesgerechten. Denk aan een bonenburger, poke bowl met gefrituurde bloemkool, groentecurry
en versgemaakte sorbet”, licht Valletta toe. Voor ieder wat wils.