Levensloop Genk 2022: steun jij ook de ‘Vechters’?

Na twee geannuleerde edities wegens – hoe kan het anders: corona – is Levensloop helemaal terug van weggeweest! De populaire sporthappening ten voordele van de Stichting tegen Kanker waarbij teams elkaar gedurende 24 uur aflossen bij het wandelen, lopen of fietsen vindt dit jaar plaats in het weekend van 8 en 9 oktober. Kersvers Levensloop Genk-voorzitter Hassan Amaghlaou en -covoorzitter Kristien Nelissen vertellen waarom jij zeker moet meedoen.

In Genk vormt de atletiekpiste van het Atlascollege opnieuw het decor voor één van de bekendste estafettes van het land. Je kan je inschrijven als team samen met je vrienden, familie, collega’s, … om zo het onderzoek naar kanker te steunen. Als individu kan je aansluiten bij het Levensloop-team.

Hassan en Kristien kijken alvast heel erg uit naar het eerste weekend van oktober. “Na 2 jaren op waakstand te hebben gestaan, willen we nu weer volle gas gaan met Levensloop Genk!”, vertellen ze. 

 

Wat maakt van Levensloop zo’n bijzonder evenement?

Hassan: “Levensloop is geen sportevent, maar een moment waarop iedereen zich door te bewegen solidair toont met de ‘Vechters’, zoals wij kankerpatiënten noemen. De prestatie an sich is niet van belang, wel de steun en de onderlinge verbinding die altijd heel sterk aanwezig is op het event.”

Kristien: “Levensloop is heel toegankelijk; iedereen is welkom en kan deelnemen; het maakt niet uit welke leeftijd, achtergrond of overtuiging je hebt. Levensloop is hierdoor een mooie weerspiegeling van de maatschappij, met allemaal mensen die gezamenlijk de strijd tegen kanker ondersteunen. Op haar hoogtepunt mocht Levensloop Genk zo’n 130 teams verwelkomen.”

 

Levensloop Genk draait op vrijwilligerswerk?

Kristien: “Volledig! Alles samen zetten zo’n 250 vrijwilligers zich in. Zij doen dat fantastisch en zorgen ervoor dat alle deelnemers hun weg vinden tijdens het event. We verwelkomen ook heel wat (ex-)kankerpatiënten, die tijdens het event lotgenoten kunnen ontmoeten.”

 

Jullie werden beiden ook van dichtbij getroffen door de ziekte.

Kristien: “Ik kreeg 9 jaar geleden de diagnose van borstkanker. Na 2 moeilijke jaren besloot ik deel te nemen aan Levensloop, wat een fantastische ervaring werd. Ik kon er ervaringen delen en voelde een enorme positiviteit. Na enkele jaren als vrijwilligster heb ik me sinds kort geëngageerd als covoorzitter.”

Hassan: “Zes jaar geleden verloor ik mijn vrouw aan kanker. Jammergenoeg kent tegenwoordig wel bijna iedereen iemand die getroffen werd door de ziekte. ‘Vechters’ zijn ongelooflijk straffe mensen. Het zijn zij vaak die hun omgeving inspireren en troost bieden. Na 5 jaar als verantwoordelijke van het vrijwilligersteam ben ik vereerd dat ik nu als voorzitter Levensloop Genk mee vorm mag geven. Samen met de Stichting tegen Kanker, de teams, de vrijwilligers en het vrijwilligerscomité, de stadsdiensten en al onze partners maken we er dit jaar een topfeest van!”

Levensloop Genk

Za 8 en zo 9 oktober 2022

Atlascollege Genk

 

Wil je meedoen? Inschrijven voor Levensloop Genk via www.levensloop.be/genk

Wil je het event op een andere manier ondersteunen? Dat kan ook! Stuur een mailtje naar voorzitter.genk@levensloop.be 

“Samen met zo’n 250 vrijwilligers maken we van Levensloop Genk 2022 een inspirerend, hoopvol en verbindend feest”

Kersvers Levensloop Genk-voorzitter Hassan Amaghlaou en -covoorzitter Kristien Nelissen