#lezersmaakjesamen

Voorlezen: iedereen kan het, altijd en overal

'Lezers maak je samen': dat is dit jaar de slogan van de Voorleesweek. In Genk nemen we dat heel letterlijk. Voorlezen is niet iets dat alleen gebeurt op school of in het gezin, of op bekende plaatsen zoals in de bib of bij Campus O3. We tonen de hele maand dat iedereen altijd en overal kan voorlezen. Met een beetje verbeelding en een kleine inspanning kan je elke dag voorlezen.

Belangrijk is de rol van de ouders. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Als zij hun kinderen dus stimuleren, samen met kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten..., dan zijn we al een heel eind op weg.

We zorgen deze maand alvast voor een hele reeks activiteiten op speciale plaatsen en met bijzondere voorlezers. Zo wordt er voortaan bijvoorbeeld voorgelezen op zwembadfeestjes in SportinGenk. Er zijn speciale voorleesmomenten in onder meer de Cosmodrome of het stadion van KRC Genk. Er zijn ook speciale voorlezers: wat dacht je van echte politieagenten, een stoere brandweerman, of de burgemeester? Want lezers, die maken we samen.