Maak de Stiemervallei zwerfvuilvrij

Profiel

Klopt jouw hart ook voor de Stiemervallei? En zet je je graag in voor de strijd tegen zwerfvuil en afval? Dan ben jij de man of vrouw die we zoeken! Samen met de mooimakers die nu al hun eigen stukje Stiemervallei aanpakken, bind je de strijd aan.

Jij voor ons

Op regelmatige basis ruim je een zelfgekozen stukje Stiemervallei op. En je geeft de stad Genk een seintje om volle zakken zwerfvuil op te halen of het grof vuil dat je hebt verzameld.

Wij voor jou

De stad Genk zorgt voor voldoende vuilniszakken, prikstokken en handschoenen. Daarnaast zit je met dit vrijwilligerswerk goed voor een boeiende tijdsbesteding en bouw je mee aan het herstel van een uniek landschap. Voor je gewaardeerde inspanningen ontvang je een kleine vergoeding.

Aan de slag!

De kriebels voor de Stiemer ook te pakken?

Meld je op stiemervallei@genk.be of 089 65 45 86.

20 maart 2021: opruimactie

Op 20 maart zetten we een turbo op onze opruimactie. We delen de Stiemervallei op in vijf stukken en beginnen ’s morgens in Waterschei om ’s avonds te eindigen in Termien. Kies zelf je stuk en het moment waarop je komt helpen en laat de Stiemervallei weer glimmen van het groen.

Over de Stiemervallei

De vallei van de Stiemerbeek is een blauwgroene levensader die dwars door Genk loopt. Aan de oevers ervan vind je wervelende stukjes natuur en toetsen van historisch erfgoed.

Je leest er meer over op www.stiemervallei.be.