Marylène Madou

Marylène Madou is een Europees geregistreerd merk, opgericht door gelijknamig textielontwerpster Marylène Madou begin 2017.

Marylène Madou is een ‘print’ label, dit wil zeggen dat alles wat ze doen vertrekt vanuit een textiel-print (opdruk). Marylène ontwikkelt al deze prints volledig zelf, op basis van haar eigen tekeningen, schilderijen, collages… Die eigen tekeningen staan centraal. Dat maakt het merk uniek en daarmee onderscheidt het zich van andere print-gefocuste merken.

Marylène richt zich op twee activiteiten: enerzijds het merk, wat een luxe modelabel is. Onder dit merk verkopen ze zijden foulards, interieur artikelen zoals kussens en gordijnen, en kleding. Alles vervaardigd uit onze eigen stoffen (die bedrukt worden in Europa), met respect voor eerlijke lonen en oog voor het ecologische aspect. We werken met lokale naaiateliers.

Anderzijds is Marylène ook een textielontwerpster, ze werkt dus als experte en geeft masterclasses, werkt consultancy opdrachten uit, en werkt prints uit voor andere bedrijven.