Middelengebruik, gokken en gamen

Alcohol- en drugpreventie heeft als doel om problemen met middelengebruik te voorkomen. Daarnaast zorgt toenemende populariteit van gamen en (online) gokken voor nieuwe uitdagingen en vraagstukken. Als er zich problemen voordoen, bieden we begeleiding om deze problemen zo goed mogelijk aan te pakken.

Het aanbod ziet er als volgt uit:

  • Wil jij als school, jeugdhuis, bedrijf,... een alcohol- en drugbeleid ontwikkelen? We coachen organisaties, diensten en sectoren die werk willen maken van een alcohol- en drugbeleid.
  • Wens je ondersteuning bij het geven van een vorming voor ouders, leerkrachten, leerlingen, jongerenwerkers,...? We bieden vorming en training aan over producten, basiskaders bij verslaving, signaalherkenning, technieken om middelengebruik bespreekbaar te maken …
  • Wil jij samen nadenken over een preventieve actie op je evenement? Wij bekijken samen met jou een passende preventieve actie op maat.

Voor deze en andere vragen over middelengebruik, gokken en gamen contacteer je het Veiligheidshuis. De deskundige middelengebruik zoekt samen met jou naar het gepaste aanbod voor jouw vraag.

Bovenstaande info is voor organisaties die ondersteuning zoeken voor vorming of beleid. Als je daarentegen een vraag hebt naar hulpverlening voor jezelf, familie of naaste omgeving, dan kun je terecht bij ZorGGroep Zin:

Contact

Veiligheidshuis

Gebouw
Stadhuis
Adres
Stadsplein 1, 3600Genk
tel.
089 65 36 00
E-mail
veiligheidshuis@genk.be
Website
www.genk.be/veiligheidshuis

Contacteer / volg ons via

Openingsuren

Vandaag

zijn wij open van 11 tot 19 uur

Morgen

zijn wij open van 9 tot 16 uur
Meer openingsuren