Nieuw loket voor medioren en senioren (sinds 16 mei)

Vanaf 16 mei kan je als 55-plusser met je vragen aankloppen bij het medioren/seniorenloket op het balieplein van het stadhuis. De mensen die je te woord staan, zijn allemaal vrijwilligers van 55 jaar of ouder die echt de tijd nemen om naar je vraag te luisteren en naar een antwoord te zoeken. Je kan er zonder afspraak terecht en de dienstverlening is helemaal gratis.

 

Weet je als medior of senior niet goed waar je heen moet met je vragen? Wil je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen en zoek je een geknipte plek? Of zie je er tegenaan om elke dag te koken en wil je weten elke alternatieven er zijn? Of ontving je een brief van de overheid waar je niet meteen raad mee weet? Met deze en nog veel meer andere vragen kan je wekelijks op donderdagnamiddag een beroep doen op het medioren/seniorenloket.

 

Gedegen vrijwilligers

De vrijwilligers aan de balie van het medioren/seniorenloket volgden allemaal de opleiding tot medioren- of seniorenconsulent. Roos Impanis, maatschappelijk assistent van opleiding en ondertussen met pensioen: “Ik kijk ernaar uit om medioren en senioren met vragen warm door te verwijzen naar de juiste instanties. De opleiding die ik als consulent genoot, vormt een stevige basis om dat goed te doen.” Verder onderhoudt de Dienst Sociaal Welzijn nauw contact met de consulenten en krijgen ze permanente begeleiding en inhoudelijke ondersteuning.

 

Persoonlijke groei

Behalve voor medioren en senioren met vragen levert het medioren/seniorenloket ook heel veel meerwaarde voor de consulenten aan de balie op. “Ik ben blij dat ik de kennis die ik opdeed tijdens de opleiding doelgericht kan inzetten om mensen verder te helpen”, legt Patrick, consulent en vrijwillige baliemedewerker aan het medioren/seniorenloket, uit. Bovendien zijn medioren en senioren het best geplaatst om een inclusief antwoord te bieden op vragen uit hun eigen doelgroep. Zo nemen de stad en de Genkse medioren en senioren samen verantwoordelijkheid op om 55-plussers zo goed mogelijk wegwijs te maken in onze stad.

 

Vragen? Bezoek het medioren/seniorenloket!

Elke donderdag van 14 tot 16 uur

Zonder afspraak: meld je aan bij het onthaal op het balieplein

Gratis